Koningsdagconcert zondag 26 april 2015
Zondag, 26 April 2015, 15:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


In de serie Hofconcerten 2014-2015 die de Stichting Musica del Seicento organiseert, vindt op zondag 26 april het Koningsdagconcert plaats. Het concert begint om 15.00 uur in de  Hofzaal van het Markiezenhof in Bergen op Zoom.


Het Koningsdagconcert wordt gehouden tijdens de Nationale Museumweek met als thema ‘ons echte goud’.


 


Muziek aan het Hof


Het concert wordt gegeven door een ensemble dat bestaat uit de sopraan Iris de Koomen, luitist Margriet Verzijl en de klavecinist Karel Smaggge. Zij zijn bij uitstek gespecialiseerd in de Oude Muziek en voeren vocale en instrumentale werken uit van onder meer Händel, Frescobaldi, Huygens en Purcell. De gekozen werken komen uit het repertoire dat gespeeld werd aan de vorstelijke en adellijke hoven in Europa. De thema's in dat repertoire hebben niet zelden betrekking op historische en mythologische adellijke personages.


 


Iris de Koomen studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag. Zij geeft solistische medewerking in binnen- en buitenland aan de uitvoering van oratoria en opera's van onder meer Mozart, Purcell en Händel. In Bergen op Zoom was zij eerder te horen tijdens de uitvoering van de Mariavespers van Monteverdi.


Margriet Verzijl studeerde luit aan het Utrechts Conservatorium. Zij specialiseerde zich in renaissance- en barokmuziek en geeft medewerking aan vocale en instrumentale concerten uit het Oude Muziek repertoire. Daarnaast is zij luitdocente aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten.


Karel Smagge studeerde klavecimbel aan het conservatorium in Den Haag. Hij dirigeerde opera's en oratoria en is vaste dirigent van enkele kamer- en kerkkoren.


Iris de Koomen, Margriet Verzijl en Karel Smagge hebben ook in 2014 met veel succes het Koningsdagconcert verzorgd.
Locatie Hofzaal van Historisch Centrum Het Markiezenhof,Steenbergsestraat 8,