OMMEGANGSVIERING MET HMR
Zondag, 25 Juni 2017, 10:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zondag 25 juni zal in de Gertrudiskerk op deze bijzondere dag om 10.00 uur weer de aan de Ommegang voorafgaande jaarlijkse Eucharistieviering plaatsvinden. De viering zal vocaal/instrumentaal door Hortus Musicus Religiosus feestelijk worden verzorgd. Voorgangers bij deze Eucharistieviering zijn pastoor Paul Verbeek en pastoraal werker Fredi Hagedoorn. 

HMR zal onder leiding van Koert Damveld de viering verzorgen met de bekende Krönungsmesse KV 317 van W.A. Mozart (1756-1791) voor soli, koor, orkest en orgel. Van Mozart tevens het bekende “Ave verum corpus” en van de lange tijd in Wenen werkzame componist Antonio Caldara (ca. 1670-1736) de vocaal-instrumentale Maria-hymne “Ave maris stella”. Daarnaast is er in de overige liturgische muziek natuurlijk ook gelegenheid voor samenzang. Zo wordt vanzelfsprekend het in het bijzonder voor deze dag bestemde Marialied “Onze Lieve Vrouw van Brabant” gezongen.
Organisten bij deze feestelijke viering zijn Toine Jimkes aan het continuo-orgel en Janno den Engelsman aan het Ibach-hoofdorgel. De gebruikte kerkingangen zijn die aan de Kerkstraat en aan de Zuivelstraat. 

Locatie Sint Gertrudiskerk Grote Markt 4611 NR Bergen op Zoom