SYMPOSION HET GOEDE, HET SCHONE, HET WARE
Zaterdag, 20 Oktober 2018, 10:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tijdens het symposion Het Goede, het Schone, het Ware dat het Lectorium Rosicrucianum op zaterdag 20 oktober organiseert in het centrumgebouw van Bergen op Zoom zullen vier sprekers trachten de vele aspecten en de diepgang van het Goede, het Schone en het Ware te duiden.

Plato geeft aan dat er een absoluut schoonheidsideaal mogelijk is, dat niet afhankelijk is van tijdgebonden denken en verschijnselen. Wanneer ervaren wij schoonheid? Welke betekenis kunnen wij geven aan het Schone? Wat heeft het Goede ons nog te zeggen? Hoe kan het Ware ons leven verrijken en verdiepen? Wat is onze rol ten aanzien van het Goede, het Schone en het Ware? 

Ward Warmoeskerken gaat met Plato in de spiegel kijken. Peter Teunis onderzoekt het mysterie van het Alleen-Goede. Volgens theoloog Tjeu van den Berk wordt schoonheid geboren in religie, kunst en wetenschap vanuit een symbolisch bewustzijn en gaat Doride Zelle op zoek naar Het Ware in jezelf.

Kortom een symposion met vier inspirerende lezingen, gelardeerd met mooie muziek en een vegetarische lunch.

Datum: zaterdag 20 oktober, 10.00 – 16.00 uur
Kosten: € 15,- (incl. vegetarische lunch)
Adres: Blauwehandstraat 21, 4611 RK Bergen op Zoom
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0165-564881 of 06-20442613
Informatie: www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom 


Kosten
€ 15,- (incl. vegetarische lunch)
Locatie Lectorium Rosicrucianum Bergen op Zoom Blauwehandstraat 21 4611rk