Kinderen beleven natuur bij kinderopvang Zo aan de Klovenier. Op 4 augustus is het feest bij kinderopvang  Zo aan de Klovenier. Burgemeester  Polman opent die dag om 13.30 uur officieel de nieuwe tuin bij het kindercentrum. Die tuin is niet zo maar een tuin. Het is een  speciale beleef- en natuurtuin die kinderen uitdaagt om te ontdekken.  Want ieder kind heeft een natuurlijke nieuwsgierigheid. Kinderen bekijken, bestuderen, en verwonderen zich over van alles. Ze kunnen eindeloos vragen stellen. Vooral buiten zien en ontdekken ze steeds nieuwe dingen. Buitenzijn is bovendien zeer gezond. De weerstand wordt opgebouwd en het lichaam maakt zelf vitamine D aan. Daarom vindt Zo buitenspelen en natuur beleven heel belangrijk.

Buitenspelen stimuleert daarnaast de motorische-, cognitieve-, sociaal-emotionele- en taalontwikkeling. Kinderen leren van de ervaringen die zij opdoen in de natuur. De wind die langs het gezicht blaast, het voelen van boomschors, bladeren, stenen, takjes en zand, schelpen of gras. Een kriebelend lieveheersbeestje in de hand,  verse regen op de tong. De natuur prikkelt alle zintuigen en nodigt kinderen uit om te gaan onderzoeken. 

Hoe ziet die tuin er dan uit? De speeltoestellen zijn geïntegreerd in de natuur, er is een moestuin waar de kinderen hun eigen groenten en  kruiden verbouwen en er staan fruitbomen. Kinderen kunnen dus alles proeven uit eigen tuin. Speciaal hieraan gekoppeld wordt er natuureducatie gegeven, gericht op de jonge leeftijdsgroep van 2 tot 4 jaar. Samen met de kinderen wieden de medewerkers van Zo in de tuin, bekijken en verzorgen ze planten en volgen zij de groei van de planten.

Ook vergeten zij de allerkleinsten niet. Voor hen is er een speciale babytuin waar  kinderen van 0 tot 1,5 jaar in alle rust genieten van de buitenlucht. Deze tuin bevat speciale delen die de zintuigen prikkelen met mooie kleuren en geuren. Een tuin waarin van alles valt te beleven en waarbij buitenspelen een echte beleving wordt!

Indien u nieuwsgierig bent geworden naar de tuin en opvang van Zo aan de Klovenier dan kunt u een kijkje nemen tijdens de opening op 4 augustus van 13.00 tot 16.00 uur. Naast de officiële opening van burgemeester Polman om 13.30 uur zijn er diverse activiteiten voor kinderen, zoals plantenpotjes verven, pony rijden, schminken en nog veel meer.

 

Zo aan de Klovenier

Klovenier 8A

4661 MD Halsteren

Tel. 0164-68 70 38

www.zokinderopvang.nl