Kunsten in de Monumenten en Vestingstedendagen:
2e weekend september barstensvol cultuur en historie in Bergen op Zoom

 

Het tweede weekend van september is dé gelegenheid om te beleven hoe bijzonder het is wanneer historie en cultuur elkaar ontmoeten in Bergen op Zoom. Vestingstedendagen, Kunsten in de Monumenten en openluchtspektakel Diederick, alles in één weekend in het kader van 800 jaar stad. De monumentale panden, de smalle straatjes en de oude pleintjes van Bergen op Zoom vormen hiervoor een uniek decor.

 

Kunsten in de Monumenten

Op 8 en 9 september is er in de vele monumenten van de gemeente Bergen op Zoom van alles te beleven. Onder de naam Kunsten in de Monumenten vormen muziek, dans, beeldende kunst, theater en historie een verrassend evenement dat jong en oud aanspreekt. Het landelijke thema van de Open Monumentendagen 2012 is Groen van Toen en dit levert verrassende combinaties op. Iedereen is welkom om gratis een kijkje te nemen in de historische gebouwen van de Bourgondische Markiezenstad en het naburige Halsteren. Die vormen het decor voor allerlei optredens en presentaties.  Meer info is eind juli beschikbaar via kunstenindemonumenten.nl , blijf ook op de hoogte  via Twitter: @kunstenmonument.

Vestingstedendagen

Met de Nederlandse Vestingdagen komt het verleden écht tot leven. Elk jaar opnieuw vindt dit evenement plaats in een andere stad en de 800 jaar oude stad Bergen op Zoom is dit jaar voor de 3e keer organisator. Bergen op Zoom verandert in een bruisende, feestelijke omgeving waar bezoekers kunnen genieten van historische kostuums, spelen, gevechten en de sfeer van weleer. Samen met vele vertegenwoordigers uit de andere vestingsteden maken de inwoners van Bergen op Zoom er een geweldig historisch spektakel van. Het internationale re-enactmentspektakel is een onderdeel dat u niet mag missen! Zie ook vestingstedendagen.nl .

Diederick, het Kind van de Rekening

Op 8 en 9 september brengen honderden medewerkers van De Zoomerspelen het indrukwekkende openluchtspektakel ‘Diederick, het Kind van de Rekening’ op de planken. Schitterende historische kostuums, indrukwekkende massascènes en bloedstollende duels vinden plaats in stadspaleis Het Markiezenhof. Het is een uniek openluchttheater waarin spanning, drama, zang, dans en theatrale effecten zijn verenigd. Zie voor meer informatie zoomerspelen.nl .

Meer informatie

Met uitzondering van Diederick zijn alle activiteiten gratis bij te wonen. Zie voor meer informatie 800jaarstad.nl.