Barry Callebaut geeft workshop bonbons maken voor cliënten van SDW in de Colweghe, afgelopen 17 oktober

Op de beursvloer van Samen voor Bergen op Zoom hebben SNS-bank en SDW een match gesloten. De match was:  SNS-bank regelt een workshop bonbons maken voor cliënten van SDW. Dat bleek achteraf minder makkelijk te realiseren, dan in eerste instantie werd aangenomen. Na overleg met Samen voor Bergen op Zoom kon de match toch worden gerealiseerd. Barry Callebaut uit Zundert aarzelde geen moment toen zij de vraag kregen voorgelegd om een workshop te verzorgen.

Woensdag 17 oktober was het dan zover! De cliënten van SDW zaten in de Colweghe geheel voorbereid,  gekleed in schorten en mutsen  vol smart te wachten op de leermeester van Callebaut, Ton Jongejan. Ze waren ontzettend zenuwachtig en hadden enorm veel zin in de workshop. Gelukkig werd hun geduld beloond.

Ton had zelf alle benodigde materialen bij, bakken om de chocolade in op te warmen, zakken met chocolade, garnering , spatels etc.

De workshop begon met uitleg hoe chocolade verwarmd moet worden en welke ingrediënten moeten worden toegevoegd om te kunnen verwerken.

Daarna werd stap voor stap aan iedereen uitgelegd wat ze moesten doen  en wat ze konden gaan maken. Ingespannen werd er geluisterd naar de uitleg en men kon niet wachten om zelf aan de slag te gaan.

De begeleidsters van SDW,  Els en Wilma waren net als de cliënten enthousiast over de workshop en ook zij hebben goed opgelet. Het is namelijk de bedoeling dat de cliënten van de Colweghe in Halsteren zelf bonbons gaan maken, welke dan ter plaatse verkocht kunnen worden aan de bezoekers van de lunchroom. Bij de Colweghe zijn dagelijks tussen de 50 en 75 cliënten aanwezig voor een zinvolle dagbesteding. De meeste producten, welke in de lunchroom verkocht worden, worden door de cliënten zelf gemaakt.

Elke cliënt heeft 10 bonbons mogen maken, welke ’s middags bij de koffie door iedereen die deze dag aanwezig was zijn genuttigd, maar ze mochten uiteraard zelf de allereerste bonbon opeten. En die smaakte fantastisch!