King of the World brengt blues naar Gebouw-T op 29 augustus


Na de dood van Cuby + Blizzards frontman Harry Muskee stelde Cuby gitarist Erwin Java met drie andere getalenteerde bandleden King of the World samen, waarvan de tweede plaat in maart werd gepresenteerd in de North Sea Jazz Club. Deze nieuwe bluesband staat vrijdag 29 augustus in Gebouw-T Bergen op Zoom.

Als sinds de oprichting in 2012 is de toekomst van de band veelbelovend. De belangstelling van grote festivals was gelijk getrokken en met hun liveshows maakte King of the World de verwachtingen meer dan waar. De band, bestaande uit Erwin Java, Fokke de Jong, Govert van der Kolm en Ruud Weber , maakte hun doorbraak definitief met het uitbrengen van het eerste album ‘Can’t Go Home’.

Maart dit jaar werd het tweede album ‘KOTW’ uitgebracht. Dit album laat een band horen die door het vele touren nog verder is gegroeid en diepgang heeft gewonnen. Net als het debuut bevat ook dit album meerdere stijlen, van slow-blues tot New Orleans-stijl tot pop-blues. Alles echter net even wat steviger dan op het eerste album.

Tickets voor King of The World kosten €12,- (excl. servicekosten) en zijn o.a. verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, bij VVV/Brabantse Wal (Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom) en De Waterput (Bosstraat 36, Bergen op Zoom).