Burgemeester Adriaansen voert het woord - Het was 13:00 uur op zondag 30 november en Burgemeester van Woensdrecht Steven Adriaansen deed de aftrap voor een hele bijzondere middag in MFC De Kloek te Huijbergen. Het was de dag dat veel mensen die in de loop van het jaar een 50, 60 en zelf 70 jarig huwelijksjubileum bereikt hadden nog eens extra in het zonnetje gezet werden. Het was eigenlijk al bij aankomst buiten op de parkeerterreinen te zien: het was druk, heel druk. Waren er haast geen parkeerplaatsen meer vrij, binnen was het niet anders want bijna wel elke stoel was bezet. Het was dus al vroeg gezellig druk. De mensen luisterden aandachtig wat de burgemeester te melden had. De kopjes koffie en thee werden rondgedeeld en iedereen stond in de startblokken voor een erg gezellige middag.

Er was nauwelijks doorkomen bij de rijen met tafels en stoelen. Dat deze dag niet ongemerkt voorbij ging hadden de feestvierders al snel in de gaten. Behalve de burgemeester waren er nog heel wat meer notabelen in de zaal aanwezig. Bij elke nieuwe binnenkomer gingen de kopjes al snel richting de deur om te zien wie er nu weer binnen kwam. De familie Dries vierde in februari van dit jaar dat ze 70 jaar getrouwd waren. De 94-jarige Rene Dries en de 90-jarige Cor Dries – Van Opdorp hopen ook nog de 75 jaren huwelijk te halen. Dit uitzonderlijk huwelijksjubileum werd dan ook terecht door Burgemeester Adriaansen onder de aandacht gebracht. 

Evenals andere jaren was de band ’t Kumt Vaneiges uit Brabant weer present om de mensen te vermaken met volksliederen, smartlappen en andere hoogtepuntjes. Het Brabants dialect viel wondergoed bij alle gasten. Het was zo’n typische Brabantse gezelligheidsdag. Er was tijd om gezellig met elkaar te kletsen en oude verhalen op te halen, maar ook bleef men nieuwsgierig wat er aan andere tafels gebeurde. Alle feestvierders hadden bij binnenkomst ook een lekker gebakje gekregen. Dat was samen met een bakje koffie zo verdwenen. Het personeel van De Kloek had alles prima geregeld en de bediening was er als de kippen bij als iemand nog iets wilde drinken. “Het is toch hartstikke gezellig zo.” Was de opmerking die ik vaak te horen kreeg. De gezichten stonden dan ook vrolijk want zoals op elk feest was er tijd voor een geintje en een dolletje.

Keurig uitgedost, de zondagse kleding aan, het was alsof iedereen nog eens een keer zijn of haar huwelijksjubileum wenste te vieren. Het is dan ook bijzonder te noemen als je dergelijke mijlpalen haalt. De 89 echtparen die een jubileum gekend hadden genoten dan ook van deze jaarlijkse huwelijksjubileumdag. Het was een bijzondere middag.