Een Van Halen Tribute Band, maar dan wel één van de bovenste beste categorie met muzikanten als Frank Dries op Bas, Conrad Hultermans en Sebas Honing op gitaar, Stefan Maas op drums en de onverwoestbare Stan Verbraak als leadzanger. Zondag 14 december kunnen we vanaf 16:00 uur genieten van een fikse dosis onvervalste rock. Met Conrad en Sebas heb je twee kanjers die elkaar met de gitaar bevechten. Het resultaat is een ‘gelaagde’ muur van gitaargeweld die precies past in de traditie van de Van Halen sound. Het solowerk is dan ook ongekend en niet zelden zie je de één de solo van een ander overnemen zodat er nog een extra dimensie in het werk ontstaat.

Frank Dries is als een ouwe kopklepper, die motoren bleven maar gaan en waren gekend om hun opmerkzame geluid; heerlijk vol. Zo ook Frank, geweldig hoe hij samen met drummer Stefan die dikke vette basis weg legt. Laat die jonge honden op de gitaar maar om die frêle dansende nootjes vechten. Die strakke zware basis vormt het kloppende hart van elke rockband, en dat hebben Stefan en Frank prima voor elkaar.

Wie anders dan Stan Verbraak kan overeind blijven in zo’n vette kwalitatief rijke band? Iedereen kent inmiddels de strot van Stan, waar zelfs Huub van der Lubbe onlangs in De Stoelemat zei:”Die stem herken ik uit duizenden”. En dat is een waarheid als een Bergse ansjovis, het stemgeluid is onmiskenbaar Stan. Niemand in de regio en ver daarbuiten zo’n krachtige stem heeft die tot duizelingwekkende hoge noten leidt. Stan draait alweer net zolang mee als Huub, maar er is totaal geen sprake van slijt op de stembanden. Hier spreken we over een rocker die nog vol passie in zijn muziek staat. Dat geldt trouwens voor alle bandleden van 5150. En dat is dan ook de reden dat niemand dit optreden mag missen want bij ’t Slik weten Marijn en Marijke nu al dat ze naar afloop het dak weer kunnen verbouwen. Immers, dat 5150 het dak eraf zal spelen is een zekerheidje!

Entree 2,00 euro.