“Gevarieerde tweede singer- songwriter middag in Café de Tuymelaer”

Enkele weken terug begon de tweede reeks van de singer- songwritermiddagen van West-Point. Na een zomerstop is de gratis muziekmiddag nu terug in een fris jasje. De resultaten van de aftrap van de serie zijn in ieder geval positief. Met Fred Hoekstra, Roy van Dijke en Amanda van den Hil op 21 december kan die lijn alleen maar voortgezet worden. De sessies vinden plaats in Café de Tuymelaer en zijn gratis te bezoeken. Met het concept wil West-Point regionaal talent een podium bieden, maar er is meer…

Het concept van de singer- songwritermiddag is eigenlijk simpel. Pak één of meerdere artiesten die eigen liedjes schrijven en deze ook live kunnen brengen en bied ze een podium. Voeg daar wat covers bij voor de herkenbaarheid en zorg ervoor dat de optredende acts en het publiek met een goed gevoel naar huis gaan.

Liveopnames
In de tweede serie is daar het een en ander aan toegevoegd. Zo stonden er tijdens de eerste middag twee artiesten op het affiche, maar werd het publiek uiteindelijk verrast door vier fijne zangers en zangeressen. Een andere element wat nieuw is, zijn de live opnames die artiesten meekrijgen.  De eerste resultaten daarvan zijn binnen korte tijd te horen via het internet. Met de beste nummers wil West-Point in de toekomst een compilatie uitbrengen van West-Brabants talent.

Indrukwekkend
Voor deze editie zijn er zodoende weer drie verse namen gekozen om live hun kunsten ten gehore te brengen. Roy van Dijke is één van hen en hij stond vorig jaar nog in de locatie als onderdeel van het duo Manic Panic waarmee ze de publieksprijs van de singer- songwriter wedstrijd van Gebouw-T werd binnengesleept. Roy is een betrekkelijk jonge artiest, maar staat zijn mannetje op het podium en weet het publiek van begin tot eind te boeien met een indrukwekkende performance en pakkende liedjes.

Ervaren
Dat geldt ook voor Fred Hoekstra die inmiddels al een muzikaal ervaren ‘rot’ in het vak is. Met zijn bands Ten24 en Frederik Rising stond hij op mening podium en met laatstgenoemde act schopte ze het zelfs tot de een na laatste Nederlandse ronde van de grootste bandwedstrijd ter wereld. Tijdens de singer- songwriter sessie laat Fred echter zijn band voor wat het is en brengt hij, gewapend met gitaar, zijn eigen nummers ten gehore. Op de Brabantse Wal Dag trok hij al rond om deze te laten horen, maar in een warme en knusse kroegsetting komt dit alleen maar beter tot zijn recht.

Amanda
Behalve de twee muzikale mannelijke artiesten staat er ook één vrouw op het programma: Amanda van den Hil. Ook zij gooide hoge ogen tijdens de wedstrijd die Gebouw-T organiseerde. Inmiddels is ze een half jaar verder en is ook haar muziek en performance gegroeid, terwijl ze nog steeds haar persoonlijke verhalen door middel van de liedjes brengt. De piano is daarbij haar favoriete instrument, maar soms laat de zangeres zich ook ondersteunen door een gitarist. Amanda is veelzijdig en staat nog maar aan het begin van haar artiestencarrière, we gaan dus zeker meer van haar zien!

Gratis
De singer- songwriter middagen zijn steevast gratis te bezoeken en beginnen om 15.30. De eerste sessie is 21 december, maar er staat reeds ook een optreden op 18 januari gepland. Beiden vinden plaats in Café de Tuymelaer en de ruimte is beperkt. Wees er op tijd bij en kijk voor meer info op www.west-point.nl.