Een teambuildingsdag waar van te voren slechts alleen de organisatie wist wat er van je verwacht werd. Dat overkwam het personeel van woningcoöperatie Stadlander. De organisatie voor deze dag, bestaande uit drie personen was met haar 170 personeelsleden opzoek naar een passend uitje. Een dag waarbij zij zich met de hele organisatie in konden zetten voor de mens en maatschappij in de regio. Een dag die zij vol vertrouwen samen met Samen in de Regio organiseerden.

Donderdag 18 december 2014 was het zo ver, alle medewerkers van de woningcoörporatie werden van harte welkom geheten bij de SPB aan de Nobellaan. Directeur Stadlander, Ton Ringersma opende de dag. De heer Ringersma gaf aan erg enthousiast te zijn over het initiatief en uit te kijken naar zijn activiteit. Na hem nam wethouder Yvonne Kammeijer het woord over, zij sprak samen met de medewerkers over de veranderingen in de WMO.

Ready, set, go!

Rond de klok van twaalf was het tijd voor het uitdelen van de enveloppen. Iedere groep had haar eigen envelop met daarop een eigen activiteit beschreven. Voorafgaand was bij binnenkomst iedere medewerker in een groep ingedeeld door middel van de polsbandjes die School Oost speciaal voor deze dag had gemaakt. En daar ging men dan, op pad!

De keuze was reuze

In totaal waren er gedurende de dag vijftien activiteiten waardoor er voor ieder wat wils was. Voorafgaand kon men begin december een voorkeur geven aan een activiteit, bijvoorbeeld 'ik wil graag iets doen met', ouderen, iets met kinderen, iets met koken of iets met sport. De keuze was enorm! Zo zijn er groepen een speurtocht uit gaan voeren met cliënten van de SDW. Een andere groep is vogeltaarten gaan maken met de bewoners van de Jaquelineflat, hiervoor stelde Cargill maar liefst twee kilo mais en tarwezaden beschikbaar. De medewerkers die als voorkeur hadden om iets sportiefs te gaan doen, zijn het clubhuis van SV Dosko gaan schilderen of pakten met zijn allen SKW grondig aan, ook is een groep de F!tFabriek gaan ondersteunen op de ijsbaan.

We halen kerst in huis

De medewerkers met de groene vingers konden hun ei kwijt bij het maken van kerststukjes. Zo waren er diverse groepen op pad voor deze activiteit. De Intratuin stelde divers materiaal zoals mos en kersttakken beschikbaar en ook Stichting Samen Werken droeg haar steentje bij. Een week van te voren hielden zij namelijk een inzamelingsactie voor kerstmaterialen. Bij ontmoetingscentrum 't Cromwiel, Pauwer en Vissershaven waren zij reuze blij met alle materialen en uiteraard ook met het resultaat. Er stonden prachtige kerststukken op de locaties dankzij de bewoners, deze hadden zij samen met de medewerkers van Stadlander gemaakt!

Licht, camera, actie!

Ook gingen er twee groepen op pad samen met de huisfotografen van Samen in de Regio, Gijs Proost en Chris van Klinken. Zij hebben de bewoners van tanteLouise-Vivensis eens flink in het zonnetje gezet. Op deze dag werden namelijk de bewoners van woonzorgcentrum St. Elisabeth en Moermont op de gevoelige plaat vastgelegd. De medewerkers van Stadlander ondersteunden de fotografen op diverse manieren. Zo hebben zij hier en daar voor een make-upje gezorgd, maar ook lekker een bakje koffie gedronken met iedereen.

Leren door doen

Een andere klus die is uitgevoerd is de techniekroute, 'leren door doen'. De vakkrachten van SPB hebben de medewerkers van Stadlander samen met de groepen 8 van Basisschool Oost kennis laten maken met het vakgebied 'techniek'. Hiervoor had de SPB een route uitgezet waarbij alle facetten van de technische sector aan bod kwamen. Een van de onderdelen was het maken van houten vogelhuisjes, welke de leerlingen mee naar huis mochten nemen.

Een borrel op de goede afloop!

Aan het eind van de middag was het tijd voor een gezamenlijke afsluiting. Om 16.00 uur was dan ook iedereen van harte welkom bij de SPB voor het delen van elkaars ervaringen en een lekkere borrel. Maar wat is een afsluitingsborrel zonder een hapje? Ook hier was aan gedacht. Zo had één groep als activiteit het klaarmaken van de hapjes voor bij de borrel van de avond. Met tien man hebben zij samen met Kees Bronkhorst in de keuken van Fort Smakelijk flink de mouwen opgestroopt. En het resultaat smaakte verbluffend! Na afloop was het tijd voor het uitdelen van de kerstpakketen. Het was een zeer geslaagde dag, die nog tot laat in de avond duurde!