Weer veel nieuws kreeg ik binnen van Dennis van Tilborg. De Stichting had weer voldoende te vertellen.

Féésteleke Verniesaasje - uitnòòdeging

Krabbegat jannewarie 2015

Oòggeachte d’r ok vor deurgeleerde,

Van arte n’en mè gròòt genoege nòòdege me n’oe uit vor de féésteleke verniesaasje van d’éénmalege verzichtstetòònstelling van klasse- n’en schoolfotoos van mense die t’r vor ebbe deurgeleerd. Oògbegaafde diejdislektisie, vastenavendprefessers, leutdokters, kefetiespeesjaliste, gerdijnkoeterjees en pepierie serpetienie. Z’Ange d’r ammaal in d’r goeje schoolgoed en glad gekamde n‘are. Pietje landa, Correke van Dort, Marloeske Krijne, Adje van Terheijde, Volkanneke Tasdan, Yvonneke Kammeijer, Fredje de Keijzer, Peetje van Aart, Flupke Remijn, Hanske Speek, Nickske van Huffel, Rogerke van Dijk, Frankske Petter, Nilleske d’n Derde en ga zo mar deur. Meer dan 44 klasse- n’en schoolfotoos n’aan ’t nostalgiese be’ang van Kefee en Vestzaktejater ’t Zwijns’òòfd van dees wijsneuze.


Berregse Klasse! - Dit is n Ko-Kreasie

De Tetòònstelling over Berregse Wijsneuze


De deur ‘Fééstvier’ muzekaal omlijste n’opening zal gebeure n’op vrijdag 6 febrewarie om ongeveer allef tien in ‘t kefee van Vestzaktejater ’t Zwijns’òòfd aan de Moeregrebstraat 18 . d’Offiesjeele n’openings’andeling zal verricht worre deur niemand minder dan de Wet’ouwer van Onderwijs, drs. Y. Kammeijer en zijne n’Oòg’eid Prins Nilles d’n Derde.


Names de kuratore,

De n’eer C. van Broekhoven, òògbegaafd in drama en tejater

De n’eer J. Stuart, specialist in alfabedde n’en letterbakker

De n’eer K. van Drimmelen, De Brabander die Zeeland kust

De n’eer D. van Tilborg, ko-krejeteur en schrijver van Proefschrifte


Jeroen Wierikx is gastjurylid Dweilbandfestival

Jeroen Wierikx is zondag 15 februari het gastjurylid bij het vijfenveertigste Dweilbandfestival. Geflankeerd door de medejuryleden burgemeester Frank Petter, Cees Meijer, Frans van Vliet en onder leiding van voorzitter Jean-Paul Heck zal Wierikx de ruim 20 dweilorkesten zien strijden in deze muziekvoorjaarsklassieker.

Jeroen Wierikx, muziekdocent op basisschool Lodijke, presentator van het jazz-schoolconcert voor groepen 7 van alle basisscholen, samen met zijn vrouw en kinderen de enige leden van Dweilband ‘flutje van een cent’, uitvoerend artiest bij het Leuttejater, gastbandlid bij onder andere Wezeluk Waar, Wa Motter van Komme, Zogezeed en diverse keren optredend bij Tusse de Schuifdeure is zoals blijkt niet alleen een muzikale maar ook creatieve duizendpoot. Jeroen speelt al jaren in de Bergse Vastenavend een opvallende rol. Vastenavend werd hem feitelijk met de paplepel ingegoten. Vastenavend is voor Jeroen een belangrijk element in zijn opvatting hoe iemand in het leven staat. Zoals hij het zelf zo fraai uitdrukt; ‘muziek is dezelfde verbindende verwondering die het feest der feesten vorm geeft’. Jeroen gaf ook zijn medewerking aan de lesbrief over Vastenavend, die op basisscholen gebruikt wordt, om het feest ook voor toekomstige generaties dezelfde tradities en vooral hetzelfde gevoel van verbinding mee te geven.


Kortom, wij zijn ervan overtuigd dat we wederom een geweldig deskundige jury hebben die alle deelnemers van het Dweilbandfestival objectief maar vooral leutig weten te beoordelen.


Dit zijn de prijzen waarom gestreden zal worden:

* De ‘peblieksprijs’ voor die band die bij het publiek het meest losmaakt.

* De ‘vernuuwingsprijs’ voor die band die echt iets verfrissend brengt, iets doet wat nooit eerder een dweilband heeft gedaan.

* De ‘meziekprijs’  de loftrompet voor die band die in alle facetten muzikaal de meeste indruk gemaakt op de jury.

* De ‘sjoo-prijs’ voor die band die laat zien dat muziek en presentatie één zijn, het publiek komt oren en ogen tekort bij het optreden en tenslotte,

* De ‘worstprijs’ voor die band die van harte wordt aangemoedigd door te gaan op de ingeslagen weg.


Het Dweilbandfestival begint om 14.30 uur in de Stoelemat en de apotheose met prijsuitreiking op de Grote Markt wordt verwacht rond 19.00 uur. Kaarten à € 6,-- zijn verkrijgbaar op de bekende voorverkoopadressen en (indien nog beschikbaar) aan de kassa van de Stoelemat.