Voor een dagje echt kind zijn - Maandag 29 juni is het zover, dan is het Internationale Mud Day! Bij Zo op de Schans in Halsteren kliederen we lekker mee.

We hebben juni omgedoopt tot ‘moddermaand’ en we organiseren de gehele maand spetterende activiteiten voor de dagopvang en de BSO.


Vies worden mag, is ons motto! De kinderen hebben een setje oude kleding mee en kunnen heerlijk kliederen en vies worden. Vooral op de BSO zijn de kinderen erg enthousiast over de activiteiten. We merken dat ze er met elkaar over praten op school.


Samen hebben we een buikschuifbaan gemaakt van water, afwasmiddel en zand en erop gespeeld. Sommige kinderen waren van top tot teen vies. Eén van onze pedagogisch medewerkers maakt lekker zwart zand dat wij voor gebruik nog een keertje extra controleren op eventuele scherpe dingetjes. De dreumesen lopen heen en weer door bakjes water en zand. Zo ervaren zij de verschillende structuren en zien en voelen ze dat het blijft plakken. Ook de baby’s spelen met modder. Soms buiten, soms lekker in de groep.


Voor een dagje kind zijn

We sluiten de maand af op 29 juni maar dat doen wij niet zomaar; op deze dag ligt de buikschuifbaan wederom klaar en nodigen wij ook de opa’s en oma’s uit voor onze jaarlijkse opa & oma dag.

Ook zij kunnen dus komen kliederen en lekker kind zijn.