Kunstenaar van de dag is vandaag Riet Buuron. Maar laten we nog even terugkijken op 25 jaar De Maagd.

 

Riet heeft haar geheel eigen stijl. Ze heeft haar opleiding gevolgd op de Kunstacademie te Antwerpen. Beeldhouwen en schilderen zijn haar voornaamste bezigheden, of zoals ze zelf zegt:"Naast schilderen, driedimensionaal werk, Alzheimer werk en collages gaat mijn inspiratie al een hele periode uit naar het maken van assemblages. Dit doe ik met allerlei materialen, het is maar net wat er op dat moment op mijn pad komt (ijzer, hout, textiel, elektriciteitsdraad, kralen, stenen, papier, garen…).” Ze legt uit: “Deze assemblage's maak ik klein en groot. Het is een geweldige uitdaging om deze creaties te maken en elke keer opnieuw weer de uitdaging met het materiaal aan te gaan. Ik laat me volledig leiden door het moment en het materiaal.” 

Riet Buuron is ook dit jaar aanwezig op de kunstroutes die Arsis organiseert in het weekend van 'Kunsten in de Monumenten'.

Terugblik op 25 jaar De Maagd

Het was een geweldig feestje daar in De Maagd.  Een welverdiend feest omdat deze voormalige kerk haar 25 jarig bestaan als Theater vierde. Fotograaf Dick Vermaas legde voor ons een aantal artiesten, mooie momenten en vooral een geweldig feest vast.