In het Koetshuis bij het Markiezenhof exposeert kunstenaar Piet van de Watering vanaf 15 oktober t/m 8 november a.s. met een serie schilderijen in expressie en abstract rondom het thema: Dressed and Undressed.

 

 

Van de Watering (1944) studeerde af als grafisch ontwerper en vormgever en werkte jarenlang aan grote publiciteitscampagnes voor commerciële bedrijven. Na dit werkzame deel van zijn leven legde hij zich toe op canvasschilderen, waarbij hij creatieve expressie uit in de verbeelding van de mens. 

De expositie ‘Dressed and Undressed’ toont de weerspiegeling van innerlijk en uiterlijk. Soms realistisch, soms abstract. In ferme, gekleurde expressies, hard of zacht, gekleed of ongekleed, toont van de Watering de unieke schoonheid van alle mensen, waarmee de bezoeker tevens een spiegel wordt voorgehouden en geconfronteerd wordt met zijn eigenwaarde. Met zijn werk toont hij het rollenspel dat in ons allen schuilt.

 

Praktische informatie:

 

Piet van de Watering: Dressed and Undressed is te zien in het Koetshuis bij het Markiezenhof, vanaf 15 oktober t/m 8 november 2015, elke donderdag- t/m zondagmiddag, 13.00-17.00. Entree: gratis.