Op 15, 16 en 17 april 2016 is het zover…… de 25ste editie van Dijkrock. We vieren een vet rockfeest in 3 dagen aan de Grensweg in Rilland.

 

VRIJDAG 15 APRIL

Vrijdagavond 15 april bieden we 4 jonge bands de gelegenheid om zichzelf te laten zien op ons Open Podium. Ze strijden om een betaald optreden op Dijkrock 2017. Het jubileumjaar brengt weer leuke nieuwe kanshebbers voort:

 

Popcorn

Een live show van Popcorn is een ware “Ear Popping” sensatie! Klassieke krakers van toen en bekende hits van nu vormen een feest voor iedereen. Met opzwepende medleys en echte rockhits is de dansvloer altijd vol. Het repertoire bestaat uit een verrassende mix van Rock, Pop en Top 2000 covers van artiesten zoals Anouk, AC/DC, U2 en Robbie Williams. 
De coverband Popcorn is ontstaan begin 2015 en bestaat uit 6 enthousiaste muzikanten. Door het gevarieerde repertoire is Popcorn voor iedereen een heerlijk herkenbaar feest!

 

Jordy Pellemans - Gitaar
Arthur Kooymans - Gitaar
Petry Roozen - Zang
Johan van Dalen - Bas
Jonathan Poelman - Keys
Steve van Elteren - Drums

 

https://www.facebook.com/popcorn.nl/

 

AtFirst

At First creëert een eenheid uit een mix van verschillende invloeden die variëren van Led Zeppelin tot Halestorm en Rage Against the Machine. Dit uit zich in de vorm van harde en rauwe Alternatieve Rock gevuld met vuur en dynamiek. Hierdoor ontstaat op het podium een tsunami van geluid en energie die iedere zaal doet beven! 
Door de opvallende bandsamenstelling van twee vrouwen en drie mannen is At First niet alleen een genot voor het oor, maar ook voor het oog. De band is begin 2015 opgericht in Breda door Jamie Jochems en Eva de Brouwer. De naam At First slaat op de eerste ontmoeting van alle bandleden, waarbij de muzikale vonk gelijk oversloeg en nooit meer weg is gegaan. Na het behalen van de tweede plek op de Bredase PopRock Bandwedstrijd hebben ze in september 2015 hun demo onder de naam ‘The A-Broad Recording Session’ opgenomen. Hierdoor hebben ze in poppodia als Mezz Breda en Gebouw T gespeeld en hebben ze hun radiodebuut al gemaakt. Ook is At First geselecteerd voor het traject Breda’s Most Wanted: een initiatief van Bredase organisaties om een platform te creëren voor bands om zich te ontwikkelen tot een ‘Bekende Nederlandse Band’. Als kers op de taart hebben ze tijdens hun opvallende optreden op het Nu&Straks Festival 2015 in Tilburg een videoclip voor hun nummer ‘Listen’ gemaakt. Aan het eind van 2016 zullen ze weer de studio induiken om hun debuut-EP op te nemen. 

Jamie Jochems – leadzang
Youri Valentijn – leadgitaar
Davy Knobel - gitaar
Barry Bressers - bass
Eva de Brouwer – drums

 

http://www.facebook.com/at.first.band/

http://www.atfirst-band.com/

 

Subdivision

Deze nieuwe Zuid-Beveland/Walcherse Blues-Rockband is ontstaan in 2014-2015.
“Subdivision” is een coverband die de nadruk legt op het zoveel als mogelijk benaderen van het origineel qua muzikale inhoud. Het repertoire bestaat uit covers van artiesten zoals: Popa Chubby, Dana Fuchs, Pat Travers, Walter Trout, Gary Moore, Robben Ford, Paolo Mendonca etc. Geen saaie recht-toe-recht-aan, maar interessante melodieuze blues-rock met aandacht voor het muzikale geheel. 

Annelies van de Waarsenburg - zang
Paul Notebaart - bas
Frans Penning - drums
Dave Vreeke – gitaar

Alex Witteveen – gitaar

 

Rankov

In het voorjaar van 2014 zijn Driek en Joris met elkaar in contact gekomen nadat laatstgenoemde gitaarlessen heeft gevolgd bij de aan de Rockacademie afgestudeerde Driek! Na gesprekken over het maken van eigen geschreven muziek en het uitspreken van hun muzikale interesses hebben zij besloten om samen eens muziek te gaan maken. Dit beviel van beide kanten zo goed dat het een structurele ‘jamsessie’ werd in één van de oefenruimte van Boer Vos in Middelburg. In de zomer van 2014 is uiteindelijk besloten dat bij zowel Driek als Joris de ambitie aanwezig was om deze ‘band’ verder uit te bouwen. Na een korte zoektocht werd in Pedro van Dorst de perfecte bassist gevonden! Pedro is geen onbekende in de Zeeuwse muziekscene en heeft met zijn oude bands, waaronder Over The Edge en D’ordeal, zichzelf ruimschoots bewezen! Hij bleek dan ook een goede muzikale aanvulling en zo ontstond het muzikale trio wat zich sindsdien onder de noemer van ‘Rankov’ verder is gegaan. In het voorjaar van 2016 is een demo opgenomen en uitgebracht, waarop 5 eigen nummer te vinden zijn! Rankov is nu bezig om een repertoire van eigen nummers op te bouwen en de band kan niet wachten om dit live aan het publiek voor te schotelen!

 

 

Driek Stevens – gitaar, leadzang

Pedro van Dorst – gitaar, leadzang

Joris Spitholt – drums, backingzang

 

https://www.facebook.com/Rankov-1553046688350351/?fref=ts/

http://www.rankov.nl/

 

De jonge bands worden gejureerd door de professionele muzikanten Stan Verbraak en Conrad Hultermans en het enthousiaste publiek van Dijkrock!

 

Rebelstar Rock

Als opwarmer voor Monsters of Dijkrock sluiten we de vrijdag af met oldskool hardrock van REBELSTAR ROCK. De band bestaat uit 4 individuele karakters, die 1 ding gemeen hebben en dat is heel hard rocken. Zij verzorgen een optreden met o.a. alle grote namen als Metallica, Guns ‘N Roses, Motley Creu, Kiss, Ozzy Osbourne etc. Ze spelen ook eigen werk. Ze hebben al het podium gedeeld met grote bands als King’s X (USA), Helloween (DE) en Vicious Rumours (USA) en daarmee pionieren ze om de authentieke hardrock terug op de kaart te zetten.

 

Serge Naberman - Lead Vocals & Guitars

Martijn Niggebrugge - Guitars & Backing Vocals

Bart 'Dus' Pellinkhof - Bass & Backing Vocals

Richard van Leeuwen - Drums & Backing Vocals

 

http://www.rebelstar.nl/

https://www.facebook.com/rebelstar.rock/

 

ZATERDAG 16 APRIL

Op de grote rockdag  gaan we los met MONSTERS OP DIJKROCK. Vanaf 14.00 uur wisselen punk, hardrock en metal elkaar af in een indrukwekkende lijst met (tribute)bands uit binnen- en buitenland.

 

Hardball

Tussen de hoofdacts door speelt de Zeeuwse formatie Hardball de pauzes vol vanaf het buitenpodium. Hardball is een 5-koppige formatie met als muzikale grondslag rockcovers uit de jaren 70 tot en met heden. Zoals de naam al aangeeft brengt deze band een stevige show met ballen, waarin vocalen heftig uithalen, gitaarsolos om je oren gieren, een locomotief als drums je een onvergetelijke avond laten beleven. Ze spelen o.a. nummers van Iron Maiden, Queen, Mr. Big, AC/DC en vele anderen. Deze rockcover sensatie mag u absoluut niet missen!

 

 

 

Blitzkrieg Bop – Ramones tribute

De openingsact is de Zeeuwse Ramones coverband Blitzkrieg Bop met onze oud vrijwilliger/bestuurslid Jacco Dekker. De band is genoemd naar het gelijknamige debuutalbum van de Ramones uit 1976. Van dit album komt ook de openingstune van de legendarische band Greenday. Sinds 2014 kruipen de heren in de huid van hun helden op diverse festivals in Zeeland en omstreken.

 

Jacco Dekker/Jacky Ramone: Vocals

Teun Priem/Tony Ramone: Guitar

Henne van de Schraaf/Henny Ramone: Bass

Ronald Bimmel/Ronny Ramone: Drums

 

https://www.facebook.com/Blitzkrieg-Bop-770205109716911/

 

SeQuoYah

Ook wel bekend als SQY Rocking Team, een viermansformatie uit Nederland en België, opgericht in 1993. Hun muziek kan het best beschreven worden als Hardrock ’n Roll. Ze staan bekend om hun energieke live shows en geweldige stage performance, inclusief stagediving. Ook op Dijkrock stonden ze al eens eerder. Inmiddels hebben ze ruim 800 gigs gehad in zowel Nederland als het buitenland. Ze deelden in hun indrukwekkende 20 jaar rocken het podium met diverse beroemde internationale bands als Deep Purple, Status Quo, Mötorhead, Uriah Heep en Whitesnake. Hun 4e album “Full Throttle” (2004) werd zeer goed ontvangen en zorgde voor een enorme mediaboost. De opvolger “Top Fuel Tendencies” (2006) bleef in dezelfde stijl, waarin veel gitaren worden gecombineerd met melodische harmony.

 

Harald van Kruysdijk: lead vocals / guitar

Joost Deeben: vocals / lead guitar

Paul Rijkers: vocals / bass

Wim Deeben: drums

 

https://www.facebook.com/SQYRT

http://www.sqy.nl/

 

Dyscordia

Belgische progressieve melodische metal band. Onder invloed van bands als Gwyllion, Artrach, Varangian, Thymes of Destruction, Anesthesy and Impedigon nemen deze heren hun eerste 6 tracks op in de zomer van 2010 onder de naam “Reveries”. Deze tracks worden aan de massa ten gehore gebracht als supporting act van Primal Fear, ReVamp, Ensiferum, Alestorm en At Vance. Op 16 maart 2013 is het tijd voor eerste volledige album “Twin Symbiosis”, opgenomen in samenwerking met de Zweedse meester Jens Bogren. Dit jaar brengen ze hun tweede album uit “Words in Ruin”. De release vindt plaats op 8 april in De Kreun in Kortrijk, de thuisbasis van de band.

At ease with its part in the coming Apocalypse, Dyscordia now roams the lands of futile moderation, bringing chaos to the order, casting metal out of silence and forcing noise upon the deaf!

 

Piet Overstijns : Lead vocals

Stefan Segers : Guitar & grunts

Guy Commeene: Lead guitar

Martijn Debonnet: Guitar & backing vocals

Wouter Nottebaert: Bass guitar & backing vocals

Wouter Debonnet : Drums

 

https://www.facebook.com/Dyscordia-107071159350796/

http://www.dyscordia.com/

 

The Ultimate Guns ‘N Roses Tribute band

Deze tribute is een echte tribute, muzikaal en show. Ze leveren 100% de originele show uit de Use Your Illusion tijd van begin jaren ’90. Wil je Axl, dan krijg je Axl. Wil je Slash, dan krijg je Slash. Alles is tot in de kleinste details uitgezocht en met volle overgave gespeeld. De band speelt samen sinds januari 2015 en stonden afgelopen jaar meteen op Paaspop.

 

Lead Vocal: Marc Meesters
Lead Guitar: Dick Kersten
Bass guitar: Henny Tangelder
Drums: Jeroen Polderman
Rhythm Guitar: Jasper Verbruggen
Backing Vocal: Jennifer Bouwens

 

https://www.facebook.com/ultimategunstribute/

http://www.ultimategunstribute.com/

 

 

Keepers of Jericho – Helloween tribute

In juni 2013 opgericht door de bassist, doelen deze Grieken op live optredens die zo dicht mogelijk liggen bij de sound en spirit van de legendarische Duitse power metal van Helloween.

 

Mike Livas - Lead Vocals
Spyros Rhodes Roditis - Lead Guitars
George Thanasoglou - Lead Guitars, backing vocals
Jim Ramses - Bass Guitar, backing vocals
Bill Kanellopoulos - Drums
Alex Griever Paf - Keyboards

 

https://www.facebook.com/KeepersOfJerichoGR/

Present Danger – Metallica tribute

De Kaatsheuvelse band Present Danger is gestart in 1996 als hardrock- coverband. Al snel werd een aanvang gemaakt met het schrijven van eigen materiaal en heeft de band inmiddels drie CD-albums in eigen beheer uitgebracht. Naast de vele positieve reacties op het eigen werk, werd wel vaak de vergelijking gemaakt met Metallica. In 2005 besloten de bandleden naast de reguliere optredens een Metallica-set te gaan brengen.
In het jaar 2007/2008 besloot de band om zich als Metallica tribute in te schrijven voor de landelijke bandcompetitie "Clash of the coverbands". 
Dit werd een mooie periode voor de band waarbij, in de aanloop naar de finale, vette podia als, de Mezz Breda, de Effenaar Eindhoven, 013 Tilburg en Paradiso Amsterdam werden aangedaan. Uiteindelijk werd deze Metallica tribute in de landelijke finale in de Vechtse Banen te Utrecht gekozen tot winnaar. Daarnaast mocht Thijs de award van beste gitarist in ontvangst nemen. 
Sindsdien speelt Present Danger vaak als Metallica tributeband op poppodia en festivals in de Benelux en Duitsland, zo ook bij ons op Dijkrock. Ze vieren dit jaar hun 20-jarig jubileum, dus dat beloofd een extra goed feestje!

 

Thijs de Jong: Guitar/Vocal
Martijn de Jong: Drums  
Maikel Netten: Guitar
Raymond Netten: Bass

 

 

https://www.facebook.com/Present-Danger-official-PD--180296428720065/

http://www.presentdanger.nl/

 

Up the Irons – Iron Maiden tribute

Wat begon als een onschuldig optreden op kleine podia is in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende tributebands in Nederland. Van de grote zaal 013 in Tilburg tot aan Podium Hardenberg en Lucky&Co in Rijssen en alles daartussenin werden inmiddels bespeeld. Ook België (Graspop), Frankrijk (Arc-en-Ciel), Italië (Alcatraz), Duitsland (Colos Saal) en Groot Brittannië (The Underworld) hebben  mogen genieten van deze band. Vorig jaar vierden ze hun 15-jarig bestaan en hebben daarmee de shows weer groter aangepakt. Eddie is weer groter geworden op het podium tijdens de live-acts. Het vakmanschap en de ervaring van de muzikanten spat van het podium.

 

Jos Severens: Vocals

Paul Marelis: Guitar

Laurent Schijns: Guitar

Joey Bruers: Bass

Tom Heijnen: Drums

https://www.uptheirons.nl

https://www.facebook.com/uptheirons.NL/

ZONDAG 17 APRIL

Als vanouds is de zondag voor het hele gezin, compleet met springkussen. We bieden dit jaar een gezellig aanbod aan kraampjes en eettentjes voor een leuke festivalmarkt. Om het jubileum in stijl af te sluiten hebben we gekozen voor twee bands die wel weten hoe ze een feest moeten maken.

 

Gino’s Eyeball

Op de rockroute in oktober vorig jaar zetten deze 3 Belgische heren de Arend in Hoogerheide volledig op z’n kop met een optreden dat niet snel vergeten zal worden. Juist om die reden hebben we ze uitgenodigd om alle vrienden van Dijkrock te vermaken op deze zondag. Hun muziek heeft invloeden van o.a. Green Day en Blink 182, maar vooral ook heel veel humor. Hun kracht is het lol hebben in het muziek maken en daarbij het publiek plezieren.

 Geoff star: Bass + vocals

Tom De Ridder: guitar + vocals
Jan Boon: Drums

 

https://www.facebook.com/Ginos-eyeball-183568635025029/

https://ginozeyeball.bandcamp.com/

 

666 the Nightmare

Wie kent ze niet, deze rockcoverband uit Bergen op Zoom. Ze weten elk evenement om te toveren tot een grote mega party van oldskool rock klassiekers. Ook zij zijn inmiddels wel uitgegroeid tot een legendarische rockcoverband. The Nightmare ’s uitstraling is uniek en the Beauty off the Beast zit niet alleen in wat je ziet, maar ook in wat je hoort. Blikvangers The Joker en Cat Woman snijden met hun bloedzuivere stemmen door merg en been. Zij worden daarbij gesteund door het gitaarwonder RatMan, een ware gitaarkoning. Eveneens een grootsheid is de bizarre soundwizzard op keyboards, luisterend naar de naam Uncle Fester. Maar ook de rest is eigenlijk te link om met blote handen aan te pakken. Collega-gitarist Angus Old blijkt een zuipende, vrouwenverslindende macho en de noeste Jan Manson gebruikt zijn basgitaar als een pikhouweel. Drummer Mister Death oogt weliswaar als een kruising tussen Magere Hein en Keith Moon, maar geselt zijn drumkit als door de duivel op zijn hielen gezeten.

De band speelde samen met grootheden zoals Alice Cooper, UFO, Within Temptation, Blue Oyster Cult, Uriah Heep, Mother’s Finest en later dit jaar doen ze de support van de legendarische The Tubes. Kortom, een monster van een band. 

Marijn Geluk: lead vocals

Debby Zimmermann: lead vocals

Van Poppelen: Drums

Conrad Hultermans: guitar, lead/backing vocals

Lars van Herel: guitar

Jan luijks: bass

Marijn van den Branden: keyboard, vocals

 

https://www.facebook.com/666thenightmare/

http://www.666thenightmare.nl/

 

 

Vrijdag:

-      Terrein open vanaf 20.00uur

-      Ticketprijs €7,50

Zaterdag:

-      terrein open vanaf 12.00uur

-      ticketprijs   € 15,00

Zondag:

-      terrein open vanaf 12.00uur

-      ticketprijs   € 7,50

Combiticket:

·         €27,50 in de voorverkoop

·         €30,-- aan de kassa

Voorverkoopadressen:

-      De Knalpot te Rilland

-      Eetcafé ’t Klavertje te Hoogerheide

-      Café Calfven te Ossendrecht

-      Café Die Twee te Bergen op Zoom

-      www.pedaal.nl

 

https://www.facebook.com/dijkrock.rilland/

 

http://www.dijkrock.nl/