Petronella Franken - Paardenkam woonde eerst in een aanleunwoning voor senioren in het appartementengebouw 'Aen de Fonteyne'. Maar gezien de leeftijd werd het tijd voor wat meer zekerheid.

 

 

Dat werd voor de 87-jarige Bergse dus de 'Stuijvenburgh'. De laatste jaren kwakkelde de gezondheid wat in de winter en ze gaf aan zich wel veiliger te vinden als de zorg wat dichter om haar heen was. "Het is gewoon een prettig gevoel om te weten dat met een druk op de knop iemand bij me kan zijn." De verhuizing werd geen grote operatie omdat de spulletjes van haar oude appartementje keurig in het nieuwe pasten. Het moet gezegd worden dat De Stuijvenburgh een opmerkelijk warm wooncentrum is. Wie nog het oude idee van een bejaardentehuis, of een zorgtehuis, voor zich heeft zal aangenaam verrast zijn. De entree is uitnodigend, warm en gezellig. Natuurlijk zie je dat het pand helemaal voorzien is voor behoeftige mensen, maar dat is niet voor niets. Ze bieden immers alle mogelijke vormen van zorg en dienstverlening, variërend van licht ondersteunende zorg tot intensieve verpleging.

 

Als we ons naar de tweede etage begeven waar 'Ma Franken' tegenwoordig haar huisje vindt dan valt het op dat die gezelligheid ook tot hier boven door dringt. Eenmaal binnen gekomen zie je een bijzondere ruime badkamer, verbazend ruime slaapkamer en een gezellige diepe woonkamer die een uitzicht van de Kreekraksluizen tot aan de Kraaienberg biedt. Met een gezellig zonnetje dat binnen gluurt is het hier aangenaam vertoeven.

De glimlach van 'Ma Franken' zegt genoeg:"Zit ik hier nou niet mooi?"

 

Met dergelijke zorgcentra laat Tante Louise zien dat er ook mooie goede vormen van zorgverlening in Nederland, en in dit geval in Bergen op Zoom, te vinden zijn.