Gedachte achter deze actie:"Deze actie is gericht op het meer bewegen door ouderen, het is momenteel veel in de aandacht omdat blijkt dat in Nederland ouderen niet veel meer dan een half uur bewegen per dag."

 

Anouk Roedelof had weer een hele meute dansers opgetrommeld. Dit keer was Woonzorgcentrum Stuijvenburgh de locatie waar de danskunsten werden vertoond. En dat kwam goed van pas want vandaag, zaterdag 19 maart, hield Tantelouise Vivensis een poging om een wereldrecord simultaan twisten weg te zetten.

Je waande je echt terug in de tijd. Niet alleen waren de dansers in hippie outfit gehesen, maar ook de bewoners van de Stuijvenburgh hadden zich de moeite getroost om op hun best voor de dag te komen. Het maakte de binnenkomst er alleen maar vrolijker op en je voelde direct de sfeer zinderen want er was iets bijzonders aan de hand.

Zelfs de mensen die het minst mobiel waren bleken het enthousiast te zijn. Samen met het personeel van de Stuijvenburgh draaiden ook zij hun rondjes met de twist. Het was een vrolijk gebeuren en diende precies de achtergrond van dit dansfestijn: oudere mensen aanzetten tot meer bewegen. In dit geval ging het wel met heel veel plezier gepaard.

Het was een waar feest waarbij je alleen maar lachende gezichten zag. Er was voldoende tijd voor een geintje zoals deze danskandidaat die volop aandacht voor de lens had. Deze ochtend hielp iedereen elkaar, danste iedereen met elkaar en had iedereen plezier met elkaar. Een geslaagde actie dus van Tantelouise Vivensis.

Zelfs de allerkleinsten deden mee met deze speciale actie. Zo werd elk plekje op de gecreëerde dansvloer gevuld. Het enthousiasme straalde uit de ogen en ze lieten zich maar wat graag vastleggen door begeleiders, ouders en vriendjes en vriendinnetjes. Het was een mooi moment om in de spotlights te staan.

Het leek wel of alle bewoners van de Stuijvenbergh of de aanleunflats hier verzameld waren. Zij die niet actief deelnamen zaten op hun gemak rondom het spektakel. Ze waren vaak vergezeld van kinderen of andere familieleden. Het was gewoon een feestdag die al ver voor 11:00 uur begon

Er werd nog meer ruimte gecreëerd want leerlingen van het CKB lieten zien wat zij aan klassieke danspasjes hadden geleerd. Het werd haast stil in de zaal, zo was iedereen vol bewondering voor hetgeen voor hun ogen werd opgevoerd. De danseresjes zelf deden hun uiterste best en hun snoetjes stonden strak; ze wilden immers presteren.

Na een prachtige dans was er tijd voor de ontlading. Eerst hadden ze al met de twist meegedaan, daarna hadden ze hun eigen huzarenstukje verricht. Maar na afloop konden ze ontspannen en konden ze ontspannen met een groepsfoto samen met hun lerares Silvia de Groot.

Alle zorglocaties van Tantelouise Vivensis deden mee met deze recordpoging. Vooraf had Jef Pelgrims iedereen toegesproken. Op elke locatie was een scherm beschikbaar waarop elke locatie te zien was. In de Stuijvenburgh verzorgde een heuse live band de muzikale ondersteuning. Groot was het feest toen bleek dat er maar liefst 2.361 mensen mee hadden gedaan aan de dansmarathon; volgens de heer Pelgrims beslist een wereldrecord.