Danstalent uit binnen- en buitenland, maar liefst meer dan 750 suks was ons beloofd. En inderdaad, wie zaterdag 19 maart Evenementenzaal De Stoelemat een bezoekje bracht zag bij de eerste stap binnen al de stuiterende danstalenten.

 

 

Het grote podium trok direct de aandacht en dat niet alleen vanuit de drukke zaal. Deelnemers, familie, vrienden en veel belangstellenden zagen toe hoe de talenten één voor één hun kunsten lieten zien. "Sonn, het niveau ligt echt erg hoog!" Vertrouwde Volkan Tasdan me toe. Hij zag hoe talenten van Boogie Down en veel andere dansscholen uit Nederland, België, Duitsland, Roemenië, Marokko, Venezuele en Congo zich letterlijk de kleding uit de naad dansten.

 

Er was deze dag, één van de voorronden van Feel da Bounce, ontzettend veel te beleven en te zien. Maar misschien wel de grootste trekker blijft de battle waarbij twee dansers het tegen elkaar opnemen. Een driekoppige jury wijst vervolgens de winnaar aan die doorgaat voor de volgende ronde. Zo kom je op een gegeven moment tot één winnaar.

 

Het was een drukke en vooral stimulerende dag. De sfeer was competitief maar wel bomvol respect en plezier. Het was mooi om de verschillende deelnemers met elkaar om te zien gaan en ook hun waardering te tonen voor de talenten en de show van hun tegenstanders.

Wie deze dag gemist heeft; echt een gemiste kans want het was een bijzondere dansdag daar in De Stoelemat. Je zou inderdaad zeggen, dit was nu een ware DansOrgie !!