ProefMei staat inmiddels stevig op de Bergse evenementenkaart. Dit jaar is het restaurant van Maarten en Josephine, ’t Geheim van Bergen, ook van de partij.

 

 

“We zijn gevraagd door de Stichting ProefMei en voelen ons best wel vereerd met deze uitnodiging.” Zo vertelt Maarten me. Hij geeft gelijk aan dat hij en Josephine dit ook wel als een grote uitdaging voelen. “We gaan zorgen voor specifieke gerechten. Natuurlijk komen de 4 A’s terug in onze gerechten dus reken maar op die Aardbeien, Aardappelen uit Tholen, Ansjovis en Asperges. Maar er komen meer producten zoals onder andere kreeft aan bod.” Als je met Maarten praat druipt het enthousiasme voor de ‘keuken’ er van af. “Weet je, de eerlijkheid zit hem in het product. Daar moet je dan ook met de nodige eerbied mee om gaan. Je krijgt dan vanzelf een culinair festijn met lekkere producten die het publiek zeker zullen bevallen.”

 

Alhoewel het natuurlijk om de smaakpapillen gaat vindt Maarten de presentatie ook heel belangrijk. “We gaan voor een leuke aankleding. Zo werken we met een puntzak met…..” Hij kijkt me eens lachend aan als hij me het verhaal vertelt. Maar misschien is het beter dat je met ProefMei eens bij de stand van ’t Geheim van Bergen langs loopt en kijkt wat ze in petto hebben.

 

We kennen Josephine en Maarten natuurlijk van Restaurant ’t Heertje. Sinds ruim anderhalf jaar is daar Restaurant ’t Geheim van Bergen bij gekomen. “Het gaat eigenlijk heel goed. We gaan lekker door en proberen zo optimaal mogelijk te blijven. Zo vernieuwen we elke drie maanden onze kaart want we komen steeds wel iets tegen dat een verrijking voor ons betekent en je moet tenslotte vernieuwend blijven hé?”

Met beide restaurants zet het jonge stel een concept weg dat niet gebaseerd is op een mondiaal platform zoals bij voorbeeld louter de Franse keuken, of iets mediterraans. “We hebben echt twee verschillende restaurants, maar wat lekker is is lekker! En dat is misschien wel de overeenstemming.”

 

’t Geheim van Bergen doet het hele festijn mee met ProefMei en is te vinden op de eerste binnenplaats van het Markiezenhof, direct links onder de balustrade. “We hebben geen idee wat ons te wachten staat maar vinden het heel spannend. Daarbij moeten we zeggen dat we van de Stichting Proefmei ontzettend veel steun en hulp krijgen. Ze helpen ons echt met van alles.”

 

Ok, nog één verrassing dan, een geheimpje verklapt: enkele gerechten die ’t Geheim van Bergen voor ons zal bereiden met ProefMei:

 

Amuse - 1 muntje

Cappuccino van kreeftenbisque  / schuim van asperges

 

Kreeft - 4 muntjes

Halve kreeft / olijfolie gegaarde asperges / zwarte pasta / krokant van wonton / truffel cremesaus /schuim van savora / gerookte amandel

 

Kroketje - 3 muntjes

kroketje van asperges  en Iberico / brioche / zeekraal salade / Thoolse aardappel / ansjovismayonaise

 

Vanaf 21:00 uur

2 muntjes

Puntzak ansjovisjes / sausje van zeekraal en dille / komkommer zoetzuur

 

 

even wat beelden van 't Geheim van Bergen