De Cultuur-Carrousel 2016 vindt dit jaar plaats op zondagmiddag 25 september in de Bergse binnenstad en is in vergelijking met de eerste twee edities weer verder uitgebreid.

 

Het evenement speelt zich nu af op nog meer locaties, dus met meer artiesten, groepen en ensembles en nog gevarieerder dan de vorige keer. Het publiek kan dit jaar ook zijn eigen programma kiezen en is dus vrij om te gaan waar het wil. Om de drempel voor het bezoek aan het evenement te verlagen is de entreeprijs terug gebracht van tien naar vijf euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen en er komen ook activiteiten voor de jeugd, zodat ook ouders met jonge kinderen de Cultuur-Carrousel zonder problemen kunnen bezoeken.

 

De opbrengst is op nieuw bestemd voor de Stichting Vrienden van Hospice De Markies. Vorig jaar kon het mooie bedrag van 5000 euro aan het bestuur worden overhandig. . De stichting ondersteunt het werk van het Hospice in financiële en materiële zin. Meer informatie daarover is te vinden op: http://www.vriendenhospicedemarkies.nl/

Het evenement, dat een initiatief is van de Lionsclub Bergen op Zoom en de opvolger van het succesvolle Vastenavendconcert speelt zich af op de volgende locaties: De Enghel, Hofzaal Markiezenhof, de kelder van IJssalon Emma aan de Fortuinstraat, Gebouw T en ’t Zwijnshoofd. Overigens bestaat de Lionsclub Bergen op Zoom dit jaar ook 50 jaar en om die reden is er alle reden voor een extra feestelijk tintje.

In de programmering wordt natuurlijk rekening gehouden met tijdstippen en pauzes om wisselingen van het publiek mogelijk te maken. Bij de definitieve samenstelling van het programma proberen de organisatoren ook rekening te houden met welke genres goed of zo goed mogelijk bij elkaar passen. Nieuw is bijvoorbeeld het onderdeel jazz. Tom Goossen gaat met een aantal gerenommeerde artiesten en met muzikale talenten uit Bergen op Zoom een jazzcollege verzorgen in De Enghel.

In de kelder van IJssalon Emma staat luistermuziek op het programma. In de Hofzaal van het Markiezenhof biedt het voorlopige programma onder meer cabaret, muziek en dans met deelname van onder meer de cabaretiers Loes Nuijten en Daphne.

In Gebouw T treedt Laaiend Vuur op, een coverband van De Dijk, verzorgt Rick Jonckheere een spectaculaire show op drums en laten de dansers van Boogie Down op even spectaculaire wijze zien wat ze allemaal in huis hebben. In het Vestzaktheater van ’t Zwijnshoofd treedt onder andere de Bergse Operette Vereniging een aantal keren op.

 

Afterparty

De afterparty is ook deze keer weer in ’t Zwijnshoofd. Het Duo Luizter zorgt dan voor een muzikaal verhaal, waarna de opbrengst overhandigd wordt aan het bestuur van de Stichting Vrienden van Hospice De Markies. Daarna kan er onder het genot van een hapje en drankje worden nagepraat met achtergrondmuziek van Luizter.

 

 Foto's van vorig jaar: