Music of the Spheres is een uniek samenwerkingsproject van het Residentie Orkest uit Den Haag en kunstcollectief SynapsZ en theater De Maagd in Bergen op Zoom.

 

De Markiezenstad heeft op vrijdag 2 september de première van de nieuwe concerttour met als gastsolist Wibi Soerjadi en dirigent David Niemann. Zeven Bergse kunstenaars en zeven enorme Theaterbollen zorgen voor een extra dimensie. Vanuit elke bol wordt kunst live geprojecteerd op het achterdoek, afgestemd op zomerse muziek van Berlioz en Saint-Saëns. Dit spektakel begint om 20:00, voor meer info en kaarten: www.demaagd.nl

 

 

Het Residentie Orkest koos theater De Maagd voor de première van de nieuwe concerttour. Dit naar aanleiding van hun concert hier vorig jaar dat zowel bij het orkest als het theaterpubliek in zeer goede aarde viel. De artistieke leiders uit Den Haag kwamen speciaal naar Bergen op Zoom om de ideeën van kunstcollectief SynapsZ en initiatiefnemer Jan Slokkers te bekijken en vervolgens enthousiast in ontvangst te nemen. Het resultaat is een nog nooit vertoond spektakel, met als titel ‘Music of the Spheres’. De kunstenaars gebruiken hiervoor de enorme Theaterbollen die ter ere van het 25-jarig theaterjubileum door een van hen (Kees Warmoeskerken) is gemaakt en die een seizoen lang in De Maagd gehangen hebben. De bollen hebben nu een complete make-over gekregen en van binnenuit wordt de kunst ter plekke geprojecteerd op het doek. Zeven totaal verschillende kunstwerken gaan een sfeervolle dialoog met de live muziek.  

Het Residentie Orkest speelt in De Maagd:
> Hector Berlioz - Le Carneval romain: ouverture, op. 9
> Camille Saint-Saëns - Pianoconcert nr. 2 in g, op. 22 (met Wibi Soerjadi)
Na de pauze:
> Georges Bizet:
- L'Arlésienne: suite nr. 2: Pastorale
- L'Arlésienne: suite nr. 1: Menuet
- L'Arlésienne: suite nr. 1: Adagietto
- L'Arlésienne: suite nr. 2: Farandole
- Carmen: Ouverture (nr. 5: Les Toréadors uit 1e suite)
- Carmen: suite nr. 1: nr. 1. Prélude
- Carmen: suite nr. 1: nr. 1a. Aragonaise
- Carmen: suite nr. 1: nr. 2. Intermezzo
- Carmen: suite nr. 1: nr. 3. Seguedille
- Carmen: suite nr. 1: nr. 4. Les Dragons d'Alcala
- Carmen: suite nr. 2: nr. 11. Danse Bohème