Beste cultuurliefhebbers, het lijkt wel of er geen einde aan komt: steeds weer worden ook wij verrast door de kansen die zich voordoen in d’Engelenburgh.

 

Nu zien we weer enkele prachtige concerten op de agenda en eerlijk is eerlijk: toen we twee jaar terug begonnen hadden we niet durven dromen nu al zo’n niveau te bereiken (al moet je eigenlijk je dromen zo ambitieus mogelijk uitbeelden om ze realiteit te laten worden). Droom met ons mee, het mooiste komt nog!

Graag tot ziens, Ellen en Marcel Deelen

 

Binnenkort in d’ Engelenburgh

d’ Engelenburgh gaat door en biedt binnenkort een tweetal prachtige concerten. Een mooie gelegenheid om uit te gaan en iets bijzonders mee te maken!  Geniet van de prima sfeer en gastvrije ontvangst. Uit in d’ Engelenburgh is uit in stijl. 

 

 

30 oktober 2016 - 14.15 uur,  Kaarten € 12,50

Ruben Plazier en Salomé Bonnema – de toekomst gepresenteerd

Deze maand wordt afgesloten met een wel heel bijzonder optreden van twee (heel) jonge virtuozen. Een kans als nooit tevoren om later te zeggen: “Wij waren erbij!” 

 

Ruben Plazier (19) begon op zijn zesde met pianolessen. Al snel kreeg hij een tweede leraar, zodat hij naast klassiek piano zich ook kon scholen in jazzpiano. Al met 13 jaar kwam hij in de talentenklas van ToBe. In 2013 ontving hij lessen van Wibi Soerjadi en trad hij op tijdens één van Soerjadi’s beroemde salonconcerten. Datzelfde jaar werd Ruben aangenomen op het conservatorium van Rotterdam in de klas van de Belgische pianist Stéphane de May. In oktober 2014 werd hij geselecteerd voor de befaamde pianomarathon in De Doelen te Rotterdam. Tijdens het Prinses Christina-concours in 2015 kreeg hij een eervolle vermelding van de jury en in hetzelfde jaar won hij de Internationale festival d’anniviers prijs in Grimentz (Zwitserland). Later dat jaar maakte Ruben een tournee door Europa met het 1e pianoconcert van Chopin. Dit jaar won Ruben de 1e prijs in de grande finale van het Archipel Muziekconcours.

 

Salomé Bonnema (15) begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen. Op haar negende werd zij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Van 2009 tot 2013 speelde Salomé in het Viotta Jeugdorkest (Den Haag) en sinds 2013 speelt zij in het Atheneum Kamerorkest (AKO) van het Conservatorium.

Zij nam deel aan het Iordens Vioolconcours (2012 & 2014) en aan het Prinses Christina Concours (2014) en ze won verschillende prijzen. In 2015 was Salomé finalist bij de Schöntal Violin Competition in Duitsland. Salomé speelde op aansprekende locaties, w.o. de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam en de Anton Philipszaal in Den Haag. Daarnaast trad ze op met het Yehudi Menuhin School Orchestra en was zij op uitnodiging van UNICEF Duitsland gast van Herman van Veen tijdens het Jubileum Gala in Keulen.

 

 

13 november 2016 - 14.30 uur, Kaarten € 12,50

Tuba Mirum, concert op tuba en contrabas

Marion en Gert Petersen, tuba en contrabas, brengen een fascinerend programma. De tuba en de contrabas vormen een uitzonderlijke combinatie met een bijna orkestraal effect. Een bijzonder concert van oude muziek op een modern instrument. 

Het programma begint met het gregoriaanse ‘Dies irae’ uit de 9e eeuw en aansluitend de zevendelige suite ‘La Forza del Destino’ (de kracht van het noodlot) van Gert Petersen, geïnspireerd door Guiseppe Verdi.

He tweede gedeelte bevat de ‘Missa de Angelis’ (Mis van de Engelen) uit de 13e eeuw en delen uit ‘Mikrokosmos’ van Béla Bartók, samengevoegd met deeltjes uit ‘Das Notenbüchlein’ van Anna Magdalena Bach. Het programma eindigt met ‘La Destinazione’ (De Bestemming) van Gert Petersen en een andante van J.S. Bach. Een uniek concert dat u niet mag missen! 

 

Voor alle concerten geldt: reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-83572448.

 

 

Nieuws

Op 15 september was Hendrina Veldhuyzen, echtgenote van ons Raad-van-Advies-lid Wim Veldhuyzen, te gast bij De Wereld Draait Door. Zij sprak over het boek ‘Het wonder dat niet omvalt’ van de schrijver Ernest van der Kwast. Een boek met odes aan mensen die kleur geven aan Rotterdam. Hendrina is als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand één van de geïnterviewden.

 

Bep Bernard, lid van de Raad van Advies van d’Engelenburgh, exposeerde in september in Montauban (Frankrijk) met zijn etstekeningen. Deze eerste tentoonstelling bleek een groot succes (enkele honderden geïnteresseerden, zowel voor de creatieve als de technische kant van zijn werk) en krijgt volgend jaar een vervolg in twee exposities. Eén in het middeleeuwse plaatsje St.Antonin Noble Val en de ander in het voorjaar in Montauban.

 

Dat d’Engelenburgh ook plaats biedt aan andere genres muziek blijkt uit het optreden van The Janissaries op 17 september. Tijdens een zonnige zaterdagmiddag was de tuin van het monumentale pand het decor van deze dordtse rockband. Gezien het besloten karakter van het optreden was er geen ruchtbaarheid aan gegeven. De band was door omstandigheden helaas niet voltallig, desondanks was het een succesvolle middag met een enthousiast publiek. Liefhebbers mogen uitzien naar een vervolgoptreden.

 

Eva en Alexandra brachten concert van hoog niveau

De virtuositeit van Eva Szalai tijdens het concert op 25 september viel in de pauze nadrukkelijk op: de stilte was oorverdovend. Opeens was er die ‘leegte’, die het publiek terugbracht tot de werkelijkheid. Gelukkig een realiteit met een welvoorziene tafel die de high tea begeleidde. Bijna iedereen spoedde zich met bord en kopje de tuin in om een plekje te vinden in de zon.

Na de pauze speelde violiste Alexandra Mashina met Eva enkele duetten die boeiden tot de laatste serene noot.

Beiden beaamden na afloop dat ze heerlijk hadden gespeeld in de ruime kamers. Ook het publiek zal bijgedragen hebben aan de goede sfeer.

 

d’Engelenburgh genomineerd voor Cultuurprijs Moerdijk

Bij het samenstellen van deze Nieuwsbrief kregen we het verheugende bericht dat d’Engelenburgh is voorgedragen voor de Cultuurprijs Moerdijk. Alsof we bij het schrijven van het voorwoord geïnspireerd waren…. We mogen haast wel weer de afbeelding van vorige maand plaatsen, toen we aandacht besteedden aan de Olympische medaille. 

U begrijpt dat we heel blij zijn met deze nominatie, die een waardering is voor hetgeen we tot nu toe bereikt hebben. 

Op vrijdag 18 november horen we tijdens een feestelijke bijeenkomst of we goud krijgen….. 

 

Draagt u d’Engelenburgh een warm hart toe? 

Word dan Vriend.

Zend een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Let alvast op de volgende data:

27 nov. Young Piano Masters 

18 dec. Kerstconcert

 

Laatste nieuws

d’Engelenburgh wordt trouwlocatie!