Woningcorporatie Stadlander heeft sinds 2016 een Buurtnatuurfonds.

 

Samen met Rabobank Zuidwest-Brabant en Stichting Natuurpodium Brabantse Wal gaan zij vorm geven aan dit Buurtnatuurfonds. Lokale, kleinschalige initiatieven uit de gemeenschap voor een groene en duurzame leefomgeving kunnen hier de komende jaren gebruik van maken. Jaarlijks is er € 50.000 beschikbaar vanuit het Stadlander Buurtnatuurfonds.

Op maandag 31 oktober 2016 ondertekenen Ton Ringersma, directeur-bestuurder van Stadlander, Ed Vreman, directievoorzitter van Rabobank Zuidwest-Brabant en Yvonne Kammeijer-Luycks, voorzitter van Stichting Natuurpodium Brabantse Wal een samenwerkingsovereenkomst met de intentie om buurt(participatie)projecten binnen het Buurtnatuurfonds op te pakken en helpen uit te voeren. Het Buurtnatuurfonds maakt onderdeel uit van Buurtcultuurfonds van Stadlander en Prins Bernard Cultuurfonds. De aanvragen voor het Buurtnatuurfonds zijn vanaf 1 november via de website van Stadlander (www.stadlander.nl) in te dienen.

Op 18 september 2015 won Bergen op Zoom goud bij de verkiezing Groenste Stad van Europa. Op dezelfde dag opende het educatieve bezoekerscentrum Natuurpodium Brabantse Wal in de recreatieve poort Lievensberg haar deuren. Met het Buurtnatuurfonds gaan we door met het vergroenen en verduurzamen van onze gemeente. Onze drie organisaties proberen zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de zorg voor de leefomgeving. We zijn ervan overtuigd dat als mensen hun omgeving beter leren kennen, deze meer gaan waarderen en er beter voor gaan zorgen. Iedereen vindt het prettig dat de buurt veilig en schoon is, en dat er groen in de omgeving is. In het Buurtnatuurfonds komen ideeën en initiatieven voor een groene en duurzame gemeente samen. Het is de bedoeling om kennis te delen, kansrijke ideeën te ontwikkelen en financieel te ondersteunen. Op het Natuurpodium zullen we de projecten presenteren, zodat weer anderen geïnspireerd raken en Bergen op Zoom steeds groener en duurzamer wordt. Zo is er bij het Natuurpodium altijd te leren, te ontdekken en te beleven over de natuurlijke schoonheid en variatie van de Brabantse Wal.

Stichting Natuurpodium Brabantse Wal

27 oktober 2016