De Bonte n’Avend vond afgelopen vrijdag weer plaats; een teken dat de voorbereidingen voor de Vastenavend weer in volle gang zijn. 

 

 

Dat was in dit geval gericht op ‘Tussen de Schuifdeure’. Voor de kandidaten die zelf geen muziek speelden was er vanzelfsprekend muzikale begeleiding aanwezig. Deze rasmuzikanten speelden werkelijk alle nummers en je kon met hen alle kanten op.

 

Wie anders dan de ‘Sjofeur van de pèèrse’ was aanwezig om over de vele verhalen te vertellen die hij ervaart als hij het Vastenavend gezelschap rond rijdt in de stad tijdens het gróótste féést van Berrege.

 

Maar er waren veel meer potentiële deelnemers. Zo had Albert Aartsen zich aangemeld om een mooi lied te brengen waarbij Wana een hoofdrol zou spelen. Hoe treffender kun je één van de iconen van de Vastenavend in beeld brengen. De presentator der presentatoren Bas van Oevelen had wel zo zijn twijfels over de 'act' die Albert in gedachten had. Hij wilde immers z'n eigen dochter aan 't plafond van De Stoelemat laten zwieren. "Wilde gij oew dochter in handen van de mannen van Nuijten geven?" Was de haast retorische vraag van Bas. Voor dat Albert zich terug naar de bar begaf wist Bas nog een anekdote te brengen:”Witte gij nog toen ik lang geleden voor jou in Zeeland werkte en we in de Hooizolder belandde en jij me vroeg wie de nieuwe prins zou worden? Toen ik zei ‘Ik´ geloofde je mij niet eens, maar jij wist het toen eigenlijk nog eerder dan mijn vader, alleen besefte je het niet!” 

 

Het Zwijnshoofd is natuurlijk een stikgezellige huiskamer om deze ‘rippetiessie ronde’ een juist podium te bieden. In de intieme en knusse sfeer was er geen sprake van drempelvrees.

‘Tusse de Schuifdeure’ is een evenement waarbij de deelnemers uit alle leeftijdscategorieën komen, zoals deze dames bewezen. Vol verve brachten ze een lied over hun ‘finasjeele status’.

 

Rob van den Aarsen was aangesteld als vocal coach. Daarom betrad hij het podium om alle zangers nog eens wat extra tips te geven over opwarming en dergelijke.

Wie anders dan Bas van Oevelen is de presentator van heel dit gebeuren. Hij had deze avond ook nog voldoende nieuws te melden over rippetiessies en zo. Daarnaast onthulde hij dat zijn co presentator komende editie niemand minder dan Koert Damveld zal zijn.

 

Voor Cees Schillemans wordt de komende editie al weer de 10e keer dat hij deelneemt. Dit keer plaatst hij zich in de rol van André Rieu en het lied?... dat moet je maar beluisteren als het zover is.

 

De ster van de avond was ongetwijfeld Dyana Rommens die een prachtig lied bracht. Het publiek klapte de handen stuk en op verzoek bracht zij op het eind van de avond nog een keer haar prachtige muzikale moment.

 

Twee knullen bezongen hun liefde voor ‘da meske’ dat ze tijdens de Vastenavend tegen het lijf liepen. Het was nog wat wennen aan tempo of toonhoogte, maar na de nodige tips lieten ze horen dat dit een hoogtepunt kan worden.

 

Ook Roel en Ries behoren tot de diehards van deze Vastenavend show. Telkens weten zij weer met een nieuwe act te komen die aanslaat bij het talrijke publiek in de Stoelemat, zou dat dit jaar ook zijn? Al snel is het ’t publiek duidelijk dat hier weer ’n pareltje van ‘Tussen de Schuifdeure’ te aanschouwe is. Als leden van de Goldstars bezingen ze de avonturen van dit fameuze majorettekorps zoals alleen Roel en Ries dit kunnen, geschater alom.

 

Wie deze avond aanwezig was kreeg een glimp van wat er daar in februari in De Stoelemat allemaal te gebeuren staat. Wie in staat is om hierbij aanwezig te zijn zou ik aanraden er vroeg bij te zijn. Het zou zonde zijn agge te laat was omdat De Stoelemat bommekevol zit.