Afgelopen weekend kon je merken dat de kerstsferen Sinterklaas totaal vervangen hadden.

 

 

Kerstmarkt rondom en in de Sint Gertrudiskerk in Ossendrecht. In de kerk was het boekenmarkt. Doos naar doos op alle banken van de kerk boden de koopjesjagers juist dat ene kansje bij uitstek.

Er was voor iedereen wel wat te vinden vandaar dat mensen va jong tot oud hier naar binnen schoten om te kijken wat er te vinden was.

 

Wat doe je als je met je maten net een koude en natte toer door land en veld afgerond hebt? Juist ja, je laat je laven door ene lekkere warme hap zoals er veel op deze kerstmarkt te vinden waren. En dus kon het gebeuren dat je de wielerploegjes aantrof op deze gezellige kerstmarkt. Vooral de inwendige mens genoot volop aandacht.

 

Groter kon de pan niet zijn en ‘schooner’ kon de deerne niet zijn. Dit moesten dus wel de beste en de lekkerste hamburgers van heel WestBrabant zijn. De dampen kwamen van de soep af. Deze kerstmarkt bood dan ook alles om ook de inwendige mens danig te verwennen.

 

Ook de kerstband kon niet ontbreken natuurlijk op deze Ossendrechtse kerstmarkt. Je kon lekker shoppen, iets lekkers eten en drinken en onderwijl naar de gezellige klanken van deze band luisteren.

 

Op de meeste van dit soort kerstmarkten is het maar de vraag of er ook aan de kids gedacht wordt. Dat was in Ossendrecht zeker het geval gezien deze draaimolen voor de kleintjes.

 

Ook het Bergse Gertrudis had een kerstfair. Een deel van de kerk had ruimte voor wat kramen met de mees kunstzinnige attributen. De attributen die je hier kon vinden waren nu niet de spullen die je in een normale kerstboom zou vinden en ze waren allemaal nog met de hand gemaakt ook.

 

Het was al weer 8 jaar geleden maar eindelijk was het weer tijd voor ’t Concertkoor dat het J.S. Bach Weihnachts Oratorium in de Bergse Gertrudis kerk gebracht werd. Het publiek kwam er massaal op af. Al vier maal werd dit prachtige werk van Bach in De Maagd uitgevoerd. Maar het Concertkoor kon de verlokking niet weerstaan om de Gertrudiskerk als podium te gebruiken toen de mogelijkheid daar bleek. Al lang was het de vurige wens gebruik te maken van de bijzondere akoestiek van deze Bergse kerk. Het was overduidelijk dat niet alleen het publiek had uitgekeken naar deze uitvoering. Ook de individuele muzikanten wilden maar wat graag vandaag deel uitmaken van dit speciale moment.

 

Ook Anton van Duinkerken had er zin in dit weekend. Met een borrelflesje onder de arm en een boeketje bloemen in de andere hand leek het net een gedistingeerde heer op weg naar een feestje.

 

Afgelopen zaterdag werd de ijsbaan in Bergen op Zoom geopend. Dat betekent dat de jeugd zich weer kan vermaken door rondjes te zwieren op het gladde ijs. Je zult de oude traditie weer herkennen: groepjes meisjes die groepjes jongens in de gaten houden en andersom. Kleintjes die door hun ouders bij de eerste schreden geholpen worden en andere kleintjes die laten zien dat ze als razende roelantjes de kunst van het schaatsen al machtig zijn. Er zullen nog heel wat evenementen op of rondom de ijsbaan gaan plaatsvinden de komende maanden.