Louis van der Kallen is fractievoorzitter van BSD. Hier zijn zijn antwoorden op vragen die BoZinBeeld.nl hem stelde n.a.v. de naderende landelijke verkiezingen op 15 maart.

 

1. Waarom moeten mensen naar de stembus gaan?

Het zou mooi zijn als mensen de motivatie vinden om naar de stembus te gaan. Het is een zwaar bevochten recht is en de politiek gaat over hen en hun toekomst.

2. Wat kan politiek voor de burger betekenen?

Voor burgers individueel niet zou veel maar voor de samenleving waarin wij leven een heleboel.  

3. Naar welke partij gaat Uw stem en waarom?

Normaliter stem ik landelijke SP. Maar omdat één van de leden van de BSD-fractie (Farid El-Khassim) twaalfde op de lijst van Lokaal in de Kamer staat (Lijst 24) en ik hun programma ook goed vind stem ik op Farid El-Khassim nummer 12 van lijst 24. 

4. Welke onderwerpen zijn voor U belangrijk en waarom moeten de stemmers daar extra aandacht aan besteden bij hun keuze?

Mijn top 3 om extra aandacht aan te besteden zijn; de zorg, normen en waarden en solidariteit.

5. Welke partij sluit het beste aan bij de politieke route die Uw eigen partij vaart?

Voor een lokale partij is dit een moeilijke vraag. Omdat landelijke politiek zelden vergelijkbaar is met lokale problemen en de gemeentelijke taken. De manier waarop de BSD inhoud probeert te geven aan de lokale problemen (de mens centraal) past het meest bij de maatschappij opvattingen van de SP.   

6. Als U een lokale partij van een landelijke partij vertegenwoordigt, welke andere landelijke partijen sluiten dan bij Uw ‘politiek gemoed’ aan en waarom?

N.v.t.

7. Wat zijn voor U de kern items waar de kiezer zich op moet richten in hun oriëntatie en waarom?

Dat zijn wat mij betreft: de zorg, normen en waarden, solidariteit en de leefbaarheid van dit land voor mens en de natuur en de zorg voor toekomstige generaties. 

8. In hoeverre zal de landelijke uitslag bepalend zijn voor Uw lokale partij en de koers die U gaat volgen?

De landelijke uitslag heeft wat mij betreft GEEN enkele invloed op de koers die ik en de BSD blijven of gaan volgen in Bergen op Zoom.