AV Spado start definitief op woensdag 5 april 2017 met een nieuwe groep, te weten ‘RaceRunners’.

 

Een Racerunner is een driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, waarmee je je kunt voortbewegen door te lopen of te rennen.  De Racerunner is geschikt voor kinderen (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Ook voor atleten met een beperkte handfunctie (die daardoor geen rolstoelsport kunnen beoefenen) kan Race Running een geschikte sport zijn.  Zowel het Fonds Gehandicaptensport, het Coöperatiefonds van de Rabobank als de Grand Old-Dad Club ondersteunen financieel dit goede doel. 

Om de groep te starten is er op maandag 13 maart een workshop en wordt het formele startsein van de groep gegeven. Dit startsein zal worden gegeven door wethouder Yvonne Kammeijer en Spado-voorzitter Jacques van Gool. Tevens zal op deze avond concrete afspraken worden gemaakt over de start van de groep met potentiele atleten en ouders. Hiervoor zullen Marlon Schijvenaars (Wmo adviseur gemeente Bergen op Zoom) en Rein Kijlstra van Rollick (importeur van de RaceRunners) aanwezig zijn.

Geïnteresseerden voor deze avond kunnen contact opnemen met Jeroen Jonkers, coördinator G-atletiek, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06 14016061.