Na de voorrondes en de halve finale is het dan zo ver; zaterdag 4 maart vond de finale van de T-Strijd plaats.

 

Maar liefst vijf bands mochten deelnemen aan deze finale: Undskyld, The vision of Johanna, Stacey Alert, Keaton en Macswordfish. De bands kregen twintig minuten om zichzelf te laten zien en te laten horen, om zo de jury en het publiek voor zich te winnen.

Na het horen van alle sets werden de stembiljetten van het publiek verzameld en ging de jury in beraad. De stembiljetten werden geteld en daaruit kwam éen band duidelijk naar voren als favoriet: The Vision of Johanna. Deze Bergse band brachten deze avond een funky set, aangevuld met een gastsaxofonist. Zij hebben drie dagen studiotijd in Studio-T en een optreden in Gebouw-T gewonnen.

Na het uitreiken van de publieksprijs, werd de juryprijs uitgereikt. Deze werd gewonnen door de Bredase band MacSwordFish. De band heeft een intieme opstelling met drum, gitaar en zang en maakt hiermee alternatieve bluesrock. Volgens de jury klinkt de band puur en dynamisch, maar durven zij ook te experimenteren met hun muziek. Wat blijkt uit hun optreden door het gebruik van een theremin, een elektronisch instrument dat bespeeld wordt door het variëren van de afstand tussen de antenne en hand.
Met het winnen van de juryprijs, winnen zij vijf dagen studiotijd en een eindmix in Studio-T en een optreden in Gebouw-T.

De presentator, Ivo Jansen, deed daar nog een schepje bovenop. Hij bezit namelijk een studio en wil de bands graag helpen bij het ontwikkelen van een logo of een website, daarom bood hij zijn hulp aan bij de winnende bands voor een dag.

Hierbij wil Gebouw-T graag de volgende personen bedanken namens de T-Strijd: de bands, de jury, het publiek, de Rabobank, Ivostudio, de studenten van het Zoomvliet College, de vrijwilligers van Gebouw-T, T-on-Air en ZuidwestFM. Graag tot de volgende editie van de T-Strijd.