Ready Set Go – de nieuwe EP van Frenk de Groot heeft het daglicht gezien.

‘Van unplugged tot Rock, en van Rock tot Punk.’ Dat was de boodschap van Frenk die ik ontving. Zijn nieuwe EP is dus lekker stevig en rockt je huis uit, de tuin in en de festivals over. Natuurlijk wil ik hier meer van weten en ik bestook de muzikant dan ook met een stel vragen:


• Hoe is deze EP tot stand gekomen, waar komen de ideeën vandaan?
De nummers zijn opgenomen bij de ervaren geluidsman Fred Plazier thuis. Ik heb alle partijen zelf geschreven, ingespeeld en ingezongen. Deze zijn dus spoor voor spoor opgenomen. Ik loop altijd over van ideeen over muziek, waar ze vandaan komen? Ze zijn er gewoon!


• Waarom juist een EP?
Ik had 7 nummers opgenomen. Dat is te weinig voor een single en teveel voor een CD-album. Dus kom je uit op een EP.


• Wat voor muziek kunnen we verwachten en waarom heb je hier voor gekozen?
Van unplugged tot rock, en van rock tot punk. Het staat er allemaal op! Deze nummers kwamen in mijn hoofd “opgeborreld” en zijn daarom op de EP terecht gekomen.


• Voor welk publiek is deze EP?
Toch wel voor de rockers, hoewel er ook een unplugged nr en een punknummer op staan. Eigenlijk voor iedereen die van stevige herkenbare rock houdt.


• Waar en hoe kunnen liefhebbers deze EP bemachtigen?
Om de EP te verkrijgen heb je een Paypal-account nodig en kan je een berichtje via Messenger op Facebook naar me sturen.


• Wat vind je er zelf van en wat zijn je verwachtingen?
Ik vind de EP heel geslaagd, er is uitgekomen wat ik vooraf hoopte.


• Wat is de volgende stap?
Waar ik nu mee bezig ben is de EP te promoten, zoveel mogelijk aandacht te genereren. Dat lukt aardig, binnen een week is er al aandacht besteed aan de EP op diverse lokale zenders door heel het land, zo ook op enkele internet radiostations.


• Waar kunnen de liefhebbers je binnenkort live bewonderen?
De focus ligt nu vooral op promotie, mijn EP zoveel mogelijk pluggen. Momenteel speel ik de nummers nog niet live, met de nadruk op “nog niet”. Uiteindelijk is het zeker mijn wens om mijn nummers – afgewisseld met enkele lekkere rockcovers - met een eigen band live te gaan brengen. De eerste contacten met collega-muzikanten zijn hiervoor inmiddels al gelegd. Komt er zeker aan dus! Als er muzikanten zijn die interesse hebben kunnen ze contact met me opnemen via Facebook.


 
Zie onderstaande link voor de clip van de title-track:
https://www.youtube.com/watch?v=zTIghTAxCvQ
 
Zie bijlage voor verdere info en MP3-file van de title-track READY SET GO !
 
De EP is overigens te verkrijgen via een Persoonlijk Bericht op zijn Facebook pagina:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017690743747