Paardenvrienden, paardenmensen, paardenliefhebbers, ze zijn allemaal te vinden op de Huijbergse Paarden3daagse op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 september 2017.

 

Wat in 2010 begonnen is als een experiment is afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar evenement voor ruiters en menners. Een evenement met een bekendheid tot ver buiten de regio, deelnemers komen van heinde en ver om de schitterende omgeving van Huijbergen te aanschouwen. Er zijn een aantal deelnemers die al vanaf het begin meedoen onder het zadel of met het span en dat is elk jaar weer een feestelijk weerzien.

 

Op vrijdag staat er een korte route gepland voor de ruiters, op zaterdag en zondag zijn ook de menners van harte welkom om erbij aanwezig te zijn.

Zaterdags rijden de menners en de ruiters een gezamenlijke route van ca 27 kilometer, welke voor de ruiters in te korten is naar 22 kilometer.

En op zondag heeft de route voor de ruiters een lengte van 18 kilometer, de menners hebben wederom 26 kilometer voor de boeg. De ruiters die de smaak te pakken hebben mogen uiteraard ook aansluiten bij de menners voor de langere route.

 

inschrijvingen zijn nog steeds welkom via deze link: http://www.huijbergsepaarden3daagse.nl/inschrijfformulier/

 

De kosten zijn € 12,50 per dag, en men kan 1,2 of 3 dagen meerijden met dit geweldige evenement, welke elk jaar opnieuw wordt georganiseerd voor t goede doel, te weten stichting manegepaardenpensioenfonds.

De gehele opbrengst van dit paardenweekend wordt gedoneerd aan de stichting die uitgewerkte manegepaarden opvangt om ze vervolgens nog een fijne oude dag te gunnen.

 

Natuurlijk zijn ook de bewoners uit de omgeving van harte welkom, op vrijdag is er op het terrein nog niet zo veel te beleven, maar op zaterdag komt daar al snel verandering in als we ‘s middags Sophie en haar grote vrienden Oreano en Konnection  ( SNCG ) in de ring zien verschijnen, zij laat met haar grondwerk en vrijheidsdressuur zien hoe bijzonder de band tussen paard en mens kan zijn, Sophie spreekt de taal van het paard, waardoor er een geweldige show ontstaat van ca 30 minuten die wellicht voor de nodige kippenvel zorgt.

 

Natuurlijk is er ook gedacht aan de innerlijke mens, op het terrein kan men in de tent terecht voor een drankje, en buiten de tent staan er een aantal diverse spannende variaties aan foodtrucks opgesteld die u verrassen met de meest smakelijke gerechtjes, vlees, vis maar ook aan de vegetarische mens zal worden gedacht!

 

Schuift u vooral gezellig aan, eet en geniet met ons mee!

 

Tegen schemering als het een beetje donker begint te worden zorgen wij graag voor een beetje licht met een spectaculaire vuurshow van showteam Langenort.

" Sint Anthonius daalt af naar de duisternis om daar het vuur te stel, dat gaat echter niet zonder slag of stoot, vuurspuwers, vuurdansers, en onbevreesde ruiters en hun paarden komen samen in dit geweldige spektakel.

Torenhoge vlammen, explosies, paarden die het vuur trotseren, kortom een show die tot uw verbeelding zal spreken, en uw fantasie zal verleggen.

 

Een gezellig gezinsuitje dus, met het hele gezin heerlijk eten op het terrein, en ondertussen genieten van 2 geweldige shows !

 

Als zondag de rust is weergekeerd, zal het strodorp worden opgebouwd, een leuke diversiteit aan standjes zoals Mikeys dierverzorging, Tokeja, 2ehandspaardenspullen, Le Cheval, Miekes ijskar, Dierenlot en nog meer, waar u naar hartenlust kunt snuffelen, de kinderen vermaken zichzelf wel in het kinderdorp, daar heeft u geen omkijken naar, evenals de mannen, zij vermaken zich wel onder het genot van een drankje.

 

‘s Middags wordt u weer vermaakt met een 3 tal demonstraties, de politiehonden en speurhonden laten zien dat ze hun vak verstaan en laten een knap staaltje speurwerk en pakwerk zien.

Daarna zal Sophie haar kunsten wederom vertonen voor de mensen die dat zaterdags hebben gemist, eEn als laatste komt valkenier Ruben van Maaren ( bekend van Zapplive ) met zijn roofvogels een leerzame demonstratie geven, hij zal ca 20 verschillende vogels meenemen en ze in vrije vlucht laten zien. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen, Ruben vertelt je alles wat je wilt weten van deze bijzondere dieren.

 

Om het geheel feestelijk af te sluiten nemen de deelnemers afscheid van Huijbergen met een defilé door het dorp, waarbij ca 600 paardenhoeven door de straten trappelen, komt u ze ook uitzwaaien langs de route?