Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom is weer volop bezig met de voorbereidingen van de T-Strijd 2014/2015. T-Strijd is de officiële bandwedstrijd van Gebouw-Ten trekt elk jaar honderden bezoekers naar het poppodium. Dit jaar hebben ruim 150 bands zich aangemeld voor de wedstrijd en het werd een uitdagende taak voor de jury om de 16 beste bands te selecteren. De eerste voorronde van T-Strijd vindt plaats op zaterdag 3 januari.

 

Uiteindelijk kwam de jury uit op een mooie selectie van bands binnen verschillende genres zoals pop, rock en metal. Via vier voorrondes maken deze bands kans op een plek in de finale waar zij onder andere studiotijd in de opnamestudio van Gebouw-T en een cheque te besteden bij de muziekwinkel Bax-shop kunnen winnen.

 

De volgende bands gaan dit jaar de strijd aan:

1. voorronde:

Frederik Rising (Bergen op Zoom)

Going Dutch (Middelburg)

Windup Space (Oosterhout)

Try the Roof (Tholen/Bergen op Zoom)

 

2. voorronde:

The girl who cried wolf (Antwerpen/Mechelen)

WOOD (Breda)

Smelly Kitchen (Zierikzee)

The Martial (Breda)

 

3. voorronde:

Lighthousing (Antwerpen)

Grandview Avenue (Bergen op Zoom)

There There (Terheijden)

Keaton (Middelburg)

 

4. voorronde:

Soundship Stereoman (Antwerpen)

The Circle Remains (Bergen op Zoom)

Chubby Louis (Bergen op Zoom)

Lost lions of India (Terheijden)

 

Bij de T-Strijd staat talentontwikkeling centraal, waardoor de twee beste bands ook de mogelijkheid krijgen om op evenementen zoals bijvoorbeeld de “Op de T”-festival op te treden. In totaal zijn er vier voorrondes en in elke ronde wordt er een jurywinnaar en een publiekswinnaar gekozen. De jurywinnaars gaan rechtstreeks door naar het finale, en de publiekswinnaars gaan door naar de halve finale waar zij om de laatste plek in het finale strijden.

 

Gebouw-T opent haar deuren op zaterdag 3 januari, vrijdag 23 januari, zaterdag 31 januari en zaterdag 7 februari om 20:30 uur en de toegang is gratis. T-Strijd wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank en Bax-Shop.