Arie Schot van Visgilde Oosterschelde nodigde me uit om na de verbouwing eens langs te komen:"We zijn trots op en blij met het resultaat."

 

 

Als ik de geheel verbouwde zaak binnenloop kan ik goed begrijpen waarom het voltallige personeel met plezier naar hun werk gaat en waarom de klanten massaal blijven komen. We vertrouwen al op de prachtige verse producten, de kennis in de winkel en de klantvriendelijkheid waarmee we worden geholpen. Maar de nieuwe kleuren en inrichting zijn weer een grote stap opwaarts van deze geliefde Bergse viswinkel.

 

Eenmaal binnen zie ik de aantrekkelijke tafels en stoelen die goed gevuld zijn met mensen die hier een lekker hapje opsmikkelen, maar ook de vitrines zien er keurig proper, en mooi gevuld uit. De hele zaak straalt netheid en vreugde voor het product uit. Ik vraag Arie of er nog iets speciaals aan zit te komen. "Ja we zijn begonnen met Diner avonden. Het bevat een 5-gangen verrassingsmenu inclusief drank. Ik zag het bij een collega in Veghel en het idee stond me direct aan. We doen het omdat het leuk is. Het geeft ons de kans om eens een leuk praatje te maken met de klanten. Maar ook kunnen we ze iets laten proeven dat ze normaal gesproken niet zo vaak op hun bord krijgen. Daarbij is het gewoon een hele gezellige avond onder elkaar. We hebben onze 'doop avond' al gehad en de reacties waren laaiend enthousiast."

 

Ik vraag aan Arie of dit dus betekent of er een vervolg komt:"Zeker weten. De eerstkomende op 9 december zit al vol, maar we hebben nog geplande avonden op 27 januari, 25 februari en 6 april. Je kunt je hiervoor inschrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om zo je plaatsje(s) te reserveren."

 

Als ik hoor dat er een aantal nieuwe gerechten gepresenteerd zullen worden stroomt me nu al het water in de mond. Dat wordt dus of het email adres gebruiken, of gezellig even langs de winkel zelf lopen. Kun je gelijk een lekker visje of iets anders mee naar huis nemen of ter plekke verorberen.