Donkere wolken konden de Bergse Krabbenfoor niet deren, de mensen trokken er toch wel op uit.

 

Er was dan ook voldoende te beleven. In de Bosstraat stond een aantal kunstenaars, allen leerlingen van Mart Franken. Met name Jill van Eekeren mag wel vernoemd worden. Al eerder waren we onder de indruk van haar tekentalenten. Dit jaar is ze gestart met het schildersavontuur en je kijkt je ogen uit. Dit is een pareltje voor de toekomst waar we nog veel van gaan horen.

De straten uitlopend op het voormalige V&D pand waren als vanouds druk bezocht en de terrasjes op de Grote Markt nodigden je uit om wat langer te blijven hangen. Zeker als er een heus toneelstuk voor je neus wordt opgevoerd. Vlakbij de Teerkamer van Leslie en Daphne stond een brandweerauto waarin mensen de lucht in getild werden, welhaast zo hoog als het topje van de Peperbus. Bij Den Enghel van de familie Nuijten voor stond een standje van Schrobbelaar. Elke voorbijganger werd dan ook uitgenodigd om een borreltje te nemen.

De Pasar Malam in de Potterstraat mag je vanzelfsprekend niet missen, evenals de kunstmarkt op het binnenhof van het Bergse stadspaleis het Markiezenhof. Ook het Beurspleintje was weer beregezellig, zeker als in de avond de band 666 The Nightmare het publiek tot grote hoogten opzweept. Onze Bergse notabelen mogen dan wel in beleidsnota's noteren dat 'deze rockband potentieel geluidsoverlast biedt', maar zijn ze al eens naar de band gaan kijken? Elke band brengt een zeker geluidsniveau voort, maar daar heb je een geluidsman en een goede PA voor om alles binnen de perken te houden. En dat was zeker prima in orde op het Beurspleintje. Waar 666 The Nightmare zich wel in onderscheidt is  kwalitatief hoogstaande muziek en het vermogen om een show weg te zetten waar elk publiek van smult. Om deze band weg te zetten als geluidsoverlast veroorzaker is ridicuul, zeker als je in ogenschouw neemt dat ze al op de Grote Markt gespeeld hebben en op het Beursplein op eerdere edities van de Krabbenfoor. Waar deze idiote gedachtespinsels vandaan komen mag Joost weten maar dit is gewoon een topband! En dat was te merken vrijdagavond want met deze act had het Beursplein weer een dijk van een succes binnen gehaald.

Even nagenieten?