Vorig jaar was er een eerste editie van een popfestival georganiseerd door een kleine groep enthousiastelingen uit het Halterse. Nu staat Rock Over Halsteren voor de schone taak de Tweede editie op poten te zetten. 

Als ik met Bart Verboven praat wordt me duidelijk dat de organisatie weer staat als een huis. Ze pakken de zaken groots aan want er is sprake van een behoorlijke uitbreiding. “Rock over Halsteren ziet er dit jaar iets anders uit dan vorig jaar. Er is een uitbreiding voor de marktkraampjes gerealiseerd zodat er een heus festivalmarktje ontstaat. Tevens wordt de Chill-zone ten opzichte van vorig jaar uitgebreid. Zo zullen er een aantal sing en songwriters hun talenten akoestisch ten gehore komen brengen in de middag en nemen in de avonduren diverse DJ's de Chillzone over voor lekkere dansbare Drum'n Bass en triphop”. Bart is duidelijk trots op het programma. Dat mag ook wel als je de hoofdact ziet: ‘Drive like Maria’. Deze Nederlands/Vlaamse formatie is een hardrock band beïnvloed door stijlen als Stoner Rock, Blues Rock en Rock & Roll. In mei dit jaar kwam hun tweede album uit met de gelijknamige titel: Drive Like Maria, een zeer terecht vervolg op hun debuutalbum 'Elmwood' uit 2009. Ze stonden al eerder in het voorprogramma van ZZ Top in Brussel en 2011 waren ze de openingsact voor AC/DC in de Amsterdam arena, en nu dus in op het Rock over Halsteren Festival! Natuurlijk draait het festival om de locale bandjes die in voorrondes tegen elkaar streden. De winnaars mogen dan op dit festival spelen. De winnaars van de voorrondes: de Bergse punkrockers van Appendix, de grunge/metal formatie  Simius en de Bredase Rockers van Mac Swordfish staan uietaard op het hoofdpodium, daarnaast zal Groover dit jaar zorgen voor de vrolijke noot op het festival. Met hun lekkere ska klanken zorgen ze voor de zomerse sferen van het Rock over Halsteren festival. De Brabants/Zeeuwse band Monocle Mint zorgt voor lekkere pop/rock en een vleugje electro. De afsluitende rockcoverband Electrica heeft voor alle aanwezigen op het late uur nog een potje stevige herkenbare hardrock. Het festival zal van 14:00 tot 00:00 uur duren. 10 uur lang feest! Maar voor wie dit nog niet lang genoeg is wordt er nog een Rock over Halsteren afterparty georganiseerd in Café de Biebar in Halsteren. Rock over Halsteren wordt een knaller! Dus zorg dat je er bij bent. 

Elk festival heeft een trekker nodig. Rock over Halsteren heeft gekozen voor Drive like Maria. Zij moeten voor het hoogtepunt zorgen. Maar eigenlijk draait dit festival om de locale talenten. En ook daar vinden we de nodige hoogtepunten. De bezoeker zal zich beslist niet vervelen, en zoals het een echt festival betaamt: er wordt een aanslag op je conditie gepleegd.