Deze pagina  is ter nagedachtenis aan Martien Franken. De man die vader van acht kinderen was, zestig jaar getrouwd was met Nel Paardekam van wie hij zielsveel hield, en die een onbekende kunstenaar was.

Een man ook die complex was, aimable aan de ene kant, kort en bot aan de andere. Iemand die voor iedereen klaar stond en wiens vriendelijkheid snel de mensen voor hem won. Echter, ook iemand wiens vurigheid en overtuigdheid van eigen kennis regelmatig een conflict deed ontvlammen.

Met een gerust hart kan ik zeggen dat Martien Franken een geliefd mens was. Zijn compassie en vooral zijn eerlijkheid wonnen menig vriendschap. Vriendschappen die geen vluchtige momenten van voorbijgang waren, maar die een lang leven leidden waarin geluk en verdriet gedeeld werden. 

Ten slot mag ik zeggen dat deze man mij gevormd heeft, mij richting gegeven heeft, en altijd een inspiratiebron voor me was. Want bovenal was Martien Franken mijn vader; ons Pa.

Graag blik ik terug op een kleurrijk en mooi leven via zijn werken als kunstenaar. In zijn schilderijen en tekeningen keer ik terug naar zoveel ervaringen en herinneringen dat ik eigenlijk nooit afscheid neem.

Daarnaast wil ik middels een galerij van zijn werken iedereen laten delen in de kunstenaar die mijn vader was. Opdat ook deze herinnerd blijven en de naam Martien Franken nooit in vergetelheid raakt. Want dat kan en wil ik niet.

 

Sonn Franken

 

In Memoriam 

Martien Franken

11 juni 1925  -  26 augustus 2011