Sonn Franken
Fotograaf: Chris van Klinken

Mijn naam is John Franken, ofwel Sonn, Ik ben geboren op 27 maart 1962 te Bergen op Zoom en maak deel uit van een gezin met vier broers en 4 zussen. De vele reisjes en uitstapjes met mijn vader maakten mij alleen nog maar nieuwsgieriger naar datgene dat voorbij de horizon lag. Deze voorliefde voor reizen en de onbekende plaatsen te bezoeken heb ik nog steeds. Als 7e uit een gezin van 8 werd ik op de lagere school ‘gescoord’ op Gymnasium niveau. Dat werd dus mijn middelbare opleiding, op het R.K Gymnasium Juvenaat H.Hart te Bergen op Zoom. De daarbij behorende portie van proza en poëzie in diverse talen en behoorlijke aantallen heb ik altijd als een genot ervaren. Als organisatie consultant behoort luisteren en schrijven tot mijn vakgebied. Daarnaast mocht ik ook menig artikel schrijven voor weekkranten. Na allerlei korte stukjes heb ik uiteindelijk de stap gezet die mijn nieuwsgierigheid naar andere oorden combineert met mijn drang om verhalen en fantasie vast te leggen. Dat heeft geleidt tot de publicatie van verschillende proza en poëzie stukken, maar ook heb ik een aantal organisatorische vraagstukken vastgelegd in de vorm van een management boek.

 

Mijn ervaringen met de gangbare media deden mij constateren dat er steeds minder belangstelling en ruimte is voor het nieuws van alledag direct om ons heen; dus in onze eigen stad en de directe regio. Bergen op Zoom en West Brabant bruisen van de evenementen, de activiteiten en de creatieve mensen, bedrijven en organisaties. Middels deze site kan ik mijn liefde voor het schrijven combineren met mijn drang tot het in beeld van brengen van onze eigen directe omgeving. Sonninbeeld biedt mij tevens de kans om mijn eigen persoonlijke beslommeringen en bezigheden te delen met mijn omgeving. Tevens kan ik mijn passie fotografie tonen.

 

Ik hoop dat eenieder plezier mag beleven aan dit gedeelte van mijn site.

 

 

 

Het is herfst en dat brengt altijd inspiratie

Het was lekker weer en ik had nog wat tijd over, dus maar op de motor gestapt.

De dagen vliegen snel voorbij, alweer de laatste week vakantie.

Voor Henk was dit zijn laatste week vakantie, ik heb nog een 4e week tegoed.

Mijn vader heeft in het verleden motor gereden. 

Benieuwd wat de 2e week vakantie brengt

Het is vrijdagmiddag 23 juli en ik zit niet lekker in mijn vel.

Kilometers gleden onder mijn wielen, toen ik plots dat bruine bord met de tekst “Veerse Meer” zag.

Zooooo… de patches van de Berregse Baaikers zitten nu op alletwee mijn hesjes.   Zo rij ik er fatsoenlijk bij 😉 Op het weekend in