Ik had het genoegen om als zanger in de coverband “Van Berge” de nummers van een aantal van mijn favoriete Nederlandse bands te spelen: Blöf, Within Temptation, Golden Earring en Kane.

Ik woonde als persfotograaf (op uitnodiging van Jean Paul Heck) een concert van Within Temptation bij in het Sportpaleis te Antwerpen en speelde met Van Berge als voorprogramma van Golden Earring op een feest met zo’n 1.000 bezoekers. Mijn absolute favoriete  band was echter Kane. Ik waande me een beetje bandlid als wij met ons “coverbandje” het nummer “Rain down” speelden.

Het is al tien jaar geleden dat de band afscheid nam en mijn hart deed bloeden.

En dan nu…. Soundz bracht een special met alleen maar aandacht voor Kane. Een muziekblad dat bekend staat om de vele interviews, inside tips en prachtige foto’s met een editie alléén maar gericht op slechts één band, Kane, is dat wel nodig?

Uhhh, laat ik maar met de deur in huis vallen met een volmondig JA!! Niet alleen omdat ik Kane fan ben, maar zeker omdat deze band tot een iconisch boegbeeld van de Nederlandse muziekscéne is uitgegroeid. Een band die z’n sporen heeft nagelaten en nog steeds diep in het hart van de vele fans “woont”. Fans die nog steeds hun liedjes luisteren of hun live optredens bekijken. Ikzelf heb bij voorbeeld bijna alle live optredens op DVD en bekijk ze echt regelmatig.

Vol spanning hoorde ik de plof toen het magazine op mijn deurmat viel. Ruim honderd dikke pagina’s die een en al kwaliteit uitstralen. Dit is geen editie die je even snel doorbladert. Diepgaande interviews waarmee je als het ware onder de huid van Dinand en Dennis kruipt. Het staat je toe hun gedachten te “lezen”, maar ook verneem je de aanloop naar hun nieuwe avontuur, naar nieuwe muziek en optredens.

Je leert de mensen kennen waarmee ze hebben samengewerkt en krijgt inzicht in het hele proces, hun worsteling alsook leer je hun roots kennen.

Prachtige foto’s maken deze “Kane-Special” tot een ware beleving, een magazine dat na het lezen niet in de prullenbak belandt, maar eentje dat je koestert en als kleinood op een speciale plaats bewaart.

Ik mocht Jean Paul interviewen bij de geboorte van “Soundz” en weet nog hoe trots hij het eerste exemplaar vasthield. Ondertussen is het magazine uitgegroeid tot een toonaangevend muziekblad en met deze laatste editie mogen Jean Paul en de zijnen beslist trots zijn!

Voor de liefhebber zou ik zeggen, wees er snel bij want dit is een unieke editie. Veel lees- en kijkplezier allemaal.

Enne…. Jean Paul, stikstéénbedankt 😉