Het voormalig Autotron omgetoverd tot biker’s Walhalla. Zo mag je de jaarlijkse Bigtwin Bikeshow gerust noemen.  Elk najaar omstreeks begin november trekken motorfanaten uit binnenland en buitenland naar het Brabantse Rosmalen.

Waar eens een automuseum gehuisvest was, organiseert BigTwin jaarlijks een fantastische motorshow. De expo is met name gericht op het op maat maken van motorfietsen, het zogenaamde ‘customising’. De motorfietsen, veelal Harley Davidsons, worden door de liefhebber vaak helemaal naar eigen smaak omgebouwd. Er is ook een heuse wedstrijd waar allerlei wonderlijke creaties te bewonderen zijn. Maar ook de Japanse merken proberen een graantje mee te pikken op de markt voor custombikes. De beurs biedt talloze motorfietsen, maar ook allerlei kraampjes met kleding. Ook als je op zoek bent naar onderdelen ben je hier op het juiste adres. Zowel nieuwe speciale onderdelen als wel tweedehands kom je te kust en te keur tegen. Kortom, je komt ogen tekort. Dat ik en mijn broers niet de enige liefhebbers zijn blijkt wel uit het grote aantal bezoekers. Ook menig motorclub of Harley club loopt er rond. Zo komen we ook de afdeling uit Bergen op Zoom tegen. Van al die motoren en dat kijken krijg je dorst, maar ook dat is geen probleem. Op heel wat plaatsen kun je drinken en eten dus je komt eigenlijk niks tekort. Daarnaast speelt er een band, zijn er stripteases, dus een compleet programma zullen we maar zeggen.

Rosmalen in november, BigTwin Bikeshow, voor de liefhebber een must. Kijk maar eens naar de foto’s voor een impressie. Ik ga volgend jaar weer.