Bergen op Zoom bomvol live muziek Vrijdag, zaterdag en zondag was er in heel Bergen heel wat te genieten.

 

Op zaterdag was het snotteravond en waren er in heel de binnenstad optredens van diverse soorten, zie elders hier in de krant. Op vrijdag bood De Schorre Funky Bamboo, een DJ act. Het Zwijnshoofd zag de eerste editie van Acoustic Live, een project van Ad Landa en Kees Schipper. Deze vermaarde muzikanten startten op 7 november de eerste van een serie akoestische optredens waarbij telkens een gastmuzikant wordt uitgenodigd. Deze aftrap was aan Bert Heerink, wereldberoemd als de leadzanger van de band Vanderbergh.

Café ’t Slik bood vrijdagavond de band Groove XL. Deze muzikanten trakteren het publiek op een vrolijke portie soul, funk en disco. Een stevige blazerssectie en een sensuele zangeres die zonder moeite de meest verscheidene nummers brengt worden ondersteund door een stabiele drummer en enthousiaste gitaristen. Het geheel staat en brengt al snel het publiek aan het swingen.

Café Die Twee had een stevige rockact, Sliq uit Rotterdam. Deze formatie van 4 muzikanten brengt zoals ze zelf zeggen een tribuut aan de jaren ’80 en ’90 rock. Een voorprogramma van jonge muzikanten had het publiek al opgewarmd.  En met de eerste klanken van I will Follow was duidelijk dat er nog een heerlijke stevige avond stond te beginnen.

Café Die Twee en Café ’t Slik hebben hun naam als muziekcafé dik verdiend, en dat bleek afgelopen weekend maar eens weer. Hou de agenda bij voor volgende optredens.