Benoeming valt samen met het Eerste Bergse Trappistenweekend op 17, 18 en 19 december. Het is al weer de derde keer dat Roland Haas, uitbater van ’t Provoosthuis het Orval Ambassadeurschap binnen haalt.

De Orval Brouwerij uit Belgie houdt nauwgezet de kwaliteit in de gaten waarmee haar producten in de markt gezet worden. Op gebieden als Aanwezigheid, Service en Creativiteit wordt gecontroleerd hoe het Orval Trappistenbier aan het publiek aangeboden wordt. In Nederland zijn er slechts een twintigtal horecazaken die deze eer ten deel is gevallen. En in onze regio is dat ’t Provoosthuis. “Ik ervaar het echt als een eer om dit ambassadeurschap voor 2011 te mogen ontvangen. De criteria zijn streng en dit is al weer de derde keer dat dit mij overkomt”. Het is duidelijk dat Roland trots is op de onderscheiding. Een geëmailleerde thermometer, rechtstreeks geïnspireerd door de tekeningen van de bierviltjes van Henri Vaes uit de jaren dertig, is een bewijs van de prijs. Deze prijs komt niet uit de lucht vallen. Al lang is ’t Provoosthuis bekend om zijn brede producten aanbod als het gaat om speciale bieren. Zowel van de tap, als wel de vele bieren uit de fles, menigeen heeft zich hier gelaafd aan de geneugten die de verschillende gerstenatjes te bieden hebben. Tijdens het 1e Bergse weekend van de trappisten zullen de verschillende bieren van alle zeven Trappistenkloosters te proeven zijn. Wat dacht U van een Quadruppel van 5 jaar uit van de tap? Isodor, Witte Trappist, Chimey Triple of een Westmalle dubbel, wie krijgt er bij het horen van deze namen geen dorst. Er kan van alles geproefd worden, en reken maar dat de bezoeker op een speciale manier op zijn wenken beloond wordt. En voor diegenen die liever een gewoon pilsje drinken, gewoon komen joh, al is het voor de ambiance of om Roland te feliciteren met zijn onderscheiding.