Zoomerspelen Bergen op Zoom gaan op zoek naar hoofdrolspeler.  De hoofdrol in de nieuwe Diederick moet gespeeld worden door een jongen met de leeftijd tussen tien en dertien jaar. Middels afnemen van audities gaan De Zoomerspelen Bergen op Zoom op zoek naar de nieuwe Diederick.

 

Het is alweer veertien jaar geleden dat “Diederick, het kind van de rekening” op het affiche stond van De Zoomerspelen Bergen op Zoom. De kinderen die toen de rol van Diederick vertolkten, zijn inmiddels volwassen en het oranjerode fluwelen jasje van het weesjongetje past hen niet meer. Omdat het historische spel zich op drie locaties afspeelt en er meerdere voorstellingen per dag gespeeld worden, zijn er meerdere hoofdrolspelers nodig. Daarom gaan De Zoomerspelen op zoek naar een nieuwe Diederick. Niet één, maar drie!!

Daarnaast hebben De Zoomerspelen nog dertig weesjongens nodig. Het tweede bedrijf van het spel speelt zich af in een weeshuis dat wordt bevolkt door een grote schare weesjongens van allerlei soorten en maten.

Jongens tussen acht en veertien jaar, die het leuk vinden om een rol te spelen in deze ontroerende productie, kunnen zich opgeven voor de auditie. Maar ook meisjes, die het niet erg vinden om een jongensachtig uiterlijk aan te nemen, worden van harte uitgenodigd om te auditeren.

“Diederick, het kind van de rekening” wordt opgevoerd van 2 t/m 11 september 2011.

De audities worden gehouden op zondag 23 januari 2011. Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden kan tot 31 december 2010.

Meer informatie over De Zoomerspelen Bergen op Zoom via: www.zoomerspelen.nl

Over De Zoomerspelen Bergen op Zoom

Stichting De Vierschaar organiseert sinds 1996 jaarlijks een openluchtspektakel in Het Markiezenhof te Bergen op Zoom. De Stichting is in het leven geroepen door de Gemeente Bergen op Zoom om de traditie van klank- en lichtspelen nieuw leven in te blazen. Sinds 2003 gebeurt dit onder de overkoepelende naam "De Zoomerspelen Bergen op Zoom". De Stichting fungeert als koepelorganisatie voor verschillende toneelverenigingen en andere organisaties, verantwoordelijk voor kleding, decor, begeleiding etc. In totaal zijn er zo'n 400 vrijwilligers bij betrokken om dit spektakel op professioneel niveau voor elkaar te krijgen. Iedere nieuwe productie wordt in een twee- of driejarige cyclus opgevoerd. Onder andere de fraaie omgeving van Stadspaleis Het Markiezenhof met haar vele binnenplaatsen heeft als decor gediend voor de honderden spelers en figuranten.