Schorre en Slik werken aan iets nieuws. Het idee was in de beginjaren van café ’t Slik al eens eenmalig ten uitvoer gebracht. Nu moet het in de loop van dit jaar tot een structurele publiekstrekker worden.


Het is zo maar een dinsdagavond in ’t Slik. Toch klinkt er muziek van een live band. Opvallend is dat mensen die je normaal achter de toog verwacht, nu hebben plaats genomen achter de microfoon. Wat is er toch aan de hand?
Een aantal muzikanten zijn druk bezig om een aantal nummers in te studeren. Willem Briene was een van de muzikanten die bij het eerste experiment betrokken was: Live Karaoke. Ook nu is hij als gitarist betrokken bij dit “project”. Zowel Schorre als Slik staan bekend als muziek café, waarbij ’t Slik ook druk bezocht wordt vanwege de karaoke activiteiten op zaterdagavond. “Met live karaoke, brengen we de fun van het karaoke zingen samen met de kick van ’t spelen met een live band”, aldus Marijn. Omdat er bij de repetities geen bezoekers aanwezig zijn, neemt het personeel maar de functie van zanger waar. “Het is de bedoeling dat we een repertoire aan kunnen bieden van ruim 30 titels om te beginnen, en dat moet in de loop van de tijd groeien”. Carla verwacht dat de eerste live karaoke avonden ergens na de zomervakantie kunnen beginnen.
Een blik op het repertoire leert ons dat dit heel gevarieerd wordt. En inderdaad karaoke zonder geluidsband maar met een hele echte professionele band is een hele aparte, intense maar vooral kickende belevenis. Je zou haast willen dat het al na de zomer was.