"Modern met een knipoog en tijdloos, dat is onze stijl". Mirjam van Velzen is duidelijk wanneer ze haar bedrijf omschrijft.

Haar hoofd loopt over, soms wilde ze dat er een ‘uit’ knop op zat. Als ze over haar werk praat beginnen haar ogen te stralen en komt een woordenwaterval tot leven. Mirjam van Velzen is het creatieve brein van haar eigen bedrijf Meltedminds Creative Concepts. Iedereen die Mirjam kent weet dat hier een vrouw vol passie voor je zit. Het creatieve zit al lang in haar. Grafisch ontwerpen en fotografie zijn haar ding. “Mijn echte passie zit in het grafisch ontwerpen. Ik wist altijd al dat daar mijn hart lag”. Het is ook het grafisch ontwerpen dat de hoofdmoot vormt van haar bedrijf, en juist daarin huist ook de kracht. “Als je over je werk praat denken mensen wel eens dat je ‘wat aan het knutselen’ bent. Maar mijn specialisatie in websites, logo’s en huisstijlen als producten van een totaal professioneel concept dat door grotere bedrijven gevraagd wordt is zeker geen hobby”. Wat Mirjam terecht aangeeft is dat beschikbare software en computers weliswaar veel mensen toegang geeft tot de tools om hun eigen ding te doen, maar dat het runnen van een professioneel Reclame Ontwerp Bureau heel wat meer met zich mee brengt. Al zeven jaar staat Mirjam aan het stuur van haar eigen droom. “Ik leef mijn droom. Wat is er mooier dan creatief zijn met de doelstellingen en wensen van de klant en eindresultaten te presenteren die de stoutste dromen van de klant overtreffen”. Dan weer weet ze producten van klanten te vangen in de mooiste fotografie, dan weer draagt ze de boodschap van de klant uit middels websites en huisstijlen en dergelijke. Haar werk is inmiddels de landsgrenzen over gestoken, een bewijs dat de unieke kracht van haar bedrijf inmiddels door veel bedrijven erkend en omarmd wordt. Zelf zal Mirjam altijd haar ideeën uitdragen aan haar medewerkers. Ze heeft een bepaald concept voor ogen dat gestalte gekregen heeft in de gesprekken met haar klanten. En deze visie zet ze door in de ontwerpen die opgemaakt worden.  Eigenlijk is haar reclamebureau de architect die verantwoordelijk is voor het uitbeelden en uitzetten van de doelstellingen van haar klanten. En die klanten zijn maar al te vaak aangenaam verrast om de manier waarop Mirjam hun ideeën weet uit te beelden. “Daar ligt ook mijn kracht, het focussen op datgene wat de klant wil, ondanks dat hij of zij het nog niet concreet voor ogen heeft”.
Kwaliteit staat voorop bij Meltedminds. Ondanks dat de visie van Mirjam dikwijls leidend is, zijn het toch ook de professionaliteit en de kwaliteit van haar medewerkers die helpen om het bedrijf steeds naar die hogere kwaliteitslat te brengen. “We hebben daarbij ook wel een eigen stijl. Ik zou die omschrijven als modern met een knipoog, tijdloos. Al dikwijls zijn we met resultaten gekomen die de klanten erg verrassend maar zeer doeltreffend vonden”. Mirjam zoekt in de gesprekken met haar klanten zeer nadrukkelijk naar het waarom. Wat wil de klant en wat wil hij er mee bereiken. Het zijn deze doelstellingen die ‘verbeeld’ moeten worden. Dat is ook bepalend voor de ontwerpen. “Daarbij kan simpelheid soms erg effectief werken, denk maar aan die ene rode punt”. Luisteren is volgens Mirjam dan ook heel belangrijk. “Creativiteit is in deze het functionele resultaat dat het dichtst bij het einddoel van de opdracht ligt”. Mirjam is gedreven, zeer gedreven zelfs. Maar die gedrevenheid ligt ook voor een deel in wat zij zelf noemt ‘het leven van mijn eigen droom’. Ze wil als bedrijf groeien en nog meer klanten verrassen met haar antwoorden op hun vragen. Naast het bedrijf houden dochter Suze, en vriend Maxim bezig. Ze mag graag uit eten, of wil ook wel in de tuin aan de slag. Daarnaast houdt ze van klussen en schuwt ze de boormachine absoluut niet. Ook moet Maxim niet vreemd omkijken als de totale kamer weer eens anders ingericht is; woninginrichting is bij voorbeeld nog zo’n hobby van haar. Mirjam, een echte spring in ’t veld, boordevol creativiteit.
Om een goed beeld te krijgen van de veelzijdigheid en de creativiteit van Mirjam’s werk moet je eens een kijkje nemen op www.meltedminds.nl en op je gemakje door de pagina’s browsen. Hier staat een bedrijf waar Grafisch Ontwerp en Fotografie met hoofdletters geschreven wordt.