De Brabantse stad Bergen op Zoom is rondom de uitreiking van de SENA European Guitar Award in de ban van de elektrische gitaar.

 

Op 9 juli krijgt de fameuze Amerikaanse gitarist Steve Vai de award uitgereikt in Gebouw-T . Naast een fraai avondprogramma worden er in de dagen voorafgaand aan de uitreiking in de lokale horeca en in Gebouw-T verschillende gitaarclinics en optredens worden gegeven.

De festiviteiten rondom de SENA European Guitar Award starten overigens al op donderdag 7 juli. Die avond geeft voormalig  Marco Borsato-gitarist Rob Winter samen met sessie- en bluesgitarist Ruben Hoeke een clinic in Gebouw-T.  Later die avond kan men genieten van optredens van twee bands van het Amsterdams Conservatorium in café ’t Slik in Bergen op Zoom.  Op vrijdag geeft de V.V.B, de vaste band van popster Roel van Velzen,  in ’t Provoosthuis een optreden. Hierbij worden lokale gitaristen opgeroepen om mee te jammen. Daarnaast treden er ook een aantal oud-winnaars aan. Voorafgaand aan het optreden zal voormalig Anouk- en Keith Caputo-gitarist Jack Pisters op het podium van ‘t Provoosthuis een gitaarclinic geven. Ook het gitaarmerk Ibanez zal present zijn om dit dit doen.

Organisator Jean-Paul Heck zegt erg content te zijn met het gehele programma. ,,Het is mooi dat heel Bergen op Zoom erbij betrokken is. Gebouw-T en de plaatselijke horeca trekken hand in hand met elkaar op. Daarnaast hebben we een waanzinnig line up en is bijvoorbeeld het optreden van de Velzen Band op vrijdagavond gratis te bezoeken. Een mooiere opmaat voor de eerste Sena European Guitar Award in Bergen op Zoom is niet denkbaar.”

Tijdens de Award-uitreiking op zaterdag 9 juli fungeert de V.V.B , de vaste band van Roel van Velzen als huisband. Zij begeleiden deze avond de bekende Nederlandse gitaristen en de voormalige winnaars Jan Akkerman en Dany Lademacher. Adrian Vandenberg, die eerder met Vai in de Engelse hardrockband Whitesnake speelde, zal de award uitreiken. Daarnaast treden onder meer zangeres Anneke van Giersbergen, de band Navarone, gitarist Richard Hallebeek en de gitaartalenten Tom Renet en Rick Moonen op. Prijswinnaar Steve Vai sluit met zijn eigen band de avond af.

 

Voor meer informatie, ga naar: www.gebouw-t.nl