In het Bravis Moeder & Kindcentrum in Bergen op Zoom is een proef gestart met een aanmeldzuil.

 

Patiënten kunnen hun komst voor de polikliniek gynaecologie, het Echocentrum of voor één van de verloskundigen in het centrum nu digitaal bevestigen.


Aanmeldzuilen zijn geen onbekend fenomeen in Nederlandse ziekenhuizen. Maar voor het eerst is een aanmeldzuil volledig geïntegreerd in het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van een ziekenhuis. Het Bravis ziekenhuis loopt hiermee voorop.
Patiënten kunnen zich digitaal aanmelden met een geldig Nederlands identiteitsbewijs. De ID-scanner haalt de actuele patiëntgegevens op uit het EPD.

Eigen regie

Als patiëntgegevens niet meer juist zijn, kan de patiënt deze deels zelf via het beeldscherm wijzigen. Vervolgens biedt de aanmeldzuil een actueel overzicht van de afspraken van die dag op de polikliniek of bij de verloskundige. De patiënt bevestigt via het scherm haar aanwezigheid. Dit wordt doorgegeven aan de arts of verloskundige. De patiënt ziet op het beeldscherm in welke wachtruimte zij kan plaatsnemen.

 

Selfservice & Hospitality

 

De aanmeldzuil sluit aan bij de ambitie van Bravis ziekenhuis om continu te innoveren en Selfservice & Hospitality naar een hoger plan te tillen. Selfservice biedt patiënten de mogelijkheid om nauw betrokken te zijn bij hun zorgproces door meer taken zelf uit te voeren. Hospitality betekent dat rekening wordt gehouden met patiënten die dat niet kunnen. Voor patiënten die hulp nodig hebben met digitaal aanmelden zijn medewerkers aanwezig die een helpende hand bieden.