Vrijdag 1 juli in Café 't Sik - presentatie van de Live DVD van 666 'The Nightmare', geheten '10 years in Hell'

Vrijdag 28 januari was het dan zo ver, in Gebouw T vonden de eerste Live opnamens plaats. 666 ‘The Nightmare’ was de eerste band die de sprong in het Bergse diepe waagde.

Nu zijn we enkele maanden later en de presentatie van deze live DvD staat gepland op vrijdag 1 juli aanstaande in Café ‘t Slik. Gezien de verwachte belangstelling zou het wel eens lekker druk kunnen worden, dus is het voor iedereen zaak om al vroeg in de avond een plaatsje te zoeken. Als ik Jean-Paul tref zie je zijn pretoogjes glimmen. Hij heeft er duidelijk plezier in. Het belooft dan ook een bijzondere DvD te worden. Hij heeft al voorbeelden bij van wat straks het bijbehorende boekje moet worden. Het ziet er strak uit, en vol vuur zoals je ook van deze band mag verwachten. “Het is wel uniek, want we hebben ook nog opnamen gevonden vanuit 2004 toen we in het voorprogramma van Within Temptation stonden. Die opnamen bleken nog verbazend goed te zijn. En het leuke is dat 5 van de toenmalige leden van 666 ook nu weer in de band zijn. Dat geeft de DvD een extra bonus”. Natuurlijk is het leeuwendeel voorbestemd voor de opnamen van dat optreden op die vrijdagavond in januari. En dat was me een feestje. 666 staat bekend om z’n extravagante uitdossingen en relikwieën. En zo ook die vrijdag. Doodskoppen in elk formaat, een ware doodskist waar Loek uit tevoorschijn kwam, zwaarden waarmee tegenstrevers omver gehakt werden, tot aan een zangeres die de ene keer dreigt met revolvers, dan weer een baby baart op het toneel, om vervolgens weer met de gitarist te staan flirten. Kortom, je komt ogen tekort als je een concert van 666 ‘The Nightmare’ bijwoont. “Met Loek en Monique hebben we natuurlijk twee mensen op het toneel staan die er een gigantische show van kunnen maken, en zo het publiek tot waanzin kunnen drijven”. Jean-Paul nipt nog even van zijn drankje. Zelf staat hij bekend als Mister Death en zou hij zo uit een zombie film ontsnapt kunnen zijn. Maar wat we bovenal niet uit het oog mogen verliezen is het feit dat 666 een retestrakke band is die moeiteloos alle nummers uit de hardrock en de rockwereld kunnen spelen. Als je in het voorprogramma van Alice Cooper mag spelen op diens uitdrukkelijke verzoek, dan ben je niet zo maar een bandje. Dan mag je gerust stellen dat er een keiharde act staat die zichzelf wel bewezen heeft. Aan de reacties van het publiek was wel te zien dat ook de keuze voor nummers enorm aanslaat. Nummers als ‘smoke on the water’ en ‘Highway to hell’ zijn natuurlijk rockklassiekers die door iedereen meegezongen wordt en waarbij menig hoofd headbangend op en neer beweegt. Maar ook als Monique ‘unbeschreiblich weiblich’ vertolkt zingen ze allemaal mee.

666 The Nigtmare is ondertussen een begrip geworden. Het is een band die net zo veel aandacht besteed aan de visuele aspecten als dat ze besteden aan de muziek zelf. Deze aandacht voor details in kleding en performance leiden tot een show die ongekend is. Het creëert een sfeer die velen hebben leren waarderen.

Technische experts bij de DvD productie betrokken

Het opnemen van zowel beeld als geluid is niet de kleinste opgave. Het was de eerste keer dat in Gebouw T een dergelijke opname werd gedaan. 666 was ook de eerste band die het waagde om deze locatie hiervoor te kiezen. Gelukkig was Maxime gevraagd om de opname en de mix van het geluid te doen. Daarnaast hebben met name Joost Leennaars en Herman Bierhuizen veel tijd gestoken in het editen van de opnamen. Mede dankzij dit soort technische experts is de DvD geworden tot wat het is. Op 1 juli dus in de avond wordt deze in Café ‘t Slik gepresenteerd. Hij is dan ook direct verkrijgbaar voor slechts 10 euro. Daarna is hij te koop in De Waterput voor 12,50 euro. En voor dit luttele bedrag krijg je bijna twee uur 666 plezier. Voor diegenen die het live optreden zelf hebben moeten missen, de trailer film is ook opgenomen op deze DvD. Je hoeft dus werkelijk niets, maar dan ook niets te missen. Over feestjes gesproken. Het wordt vrijdag 1 juli niet slechts een droge presentatie van een schijfje. De band is op volle oorlogssterkte aanwezig om ons allen te vermaken met waar zij goed in zijn; stikgève muziek en een wervelende show. Het belooft dus een heet avondje te worden daar in Café ‘t Slik. Maar daar zijn Marijn en Carla wel mee bekend. Voor diegenen die meer willen weten of de band eens willen boeken, zij moeten beslist eens een kijkje wagen op de site van de band, www.666thenightmare.nl , want daar kun je alles over hen vinden. Wil je de avond nog eens terugbeleven als opwarmertje voor de naderende presentatieavond, neem dan eens een kijkje in deze galerij foto’s . Kom in ieder geval op 1 juli !!