Boek10, het project van Godijn Publishing heeft weer een veelzijdigheid aan auteurs; zoals Liesbeth Jochemsen:

Kun je jezelf in het kort omschrijven en waar ben je woonachtig?

Mijn naam is Liesbeth Jochemsen. Naast schrijven houd ik ook van lezen en natuurfilms. In het dagelijks leven werk ik als laborant. Ik ben getrouwd en woon in Olst.

 

Hoe ben je geworden tot wie je bent / kun je in het kort je jeugd omschrijven?

Ik ben geboren in Zeist in 1987, als oudste uit een gezin met drie kinderen. Na korte tijd verhuisden we naar Leiden en op mijn zevende kwamen we terug naar Zeist. Hier heb ik de rest van mijn jeugd gewoond. Ik was altijd een rustig kind, dat de buitenwereld soms een beetje te druk vond. (Ik houd nog steeds niet van grote mensenmassa's.) Al van kleins af aan verzon ik verhaaltjes. Om die te kunnen vastleggen, maakte ik tekeningen of zette ik mijn knuffels op een bepaalde manier neer. Toen meester Paul mij met veel geduld leerde dat meerdere letters achter elkaar een woord vormen, meerdere woorden achter elkaar een zin en wat je daar allemaal mee kunt doen, ging er een wereld voor mij open en wist ik dat ik later schrijver wilde worden.

 

Wat was de aanleiding / trigger om het schrijverspad op te gaan?

Door te schrijven kan ik mezelf even terugtrekken van de hectiek van alledag en ik kan mijn fantasie er in kwijt. Daarnaast moet ik gewoon schrijven om gelukkig te zijn.

 

Welke persoonlijke kant van jezelf komt terug in je schrijven?

In mijn schrijven komt vooral het rustige en soms dromerige terug. Als ik eenmaal in de schrijfflow zit, kan ik rustig de tijd vergeten, zelfs al staat die onderin beeld.

 

Heb je een donkere kant van jezelf of angsten die terugkomen in je schrijven?

Soms vind ik het eng om met iemand de confrontatie aan te gaan. Ik doe liever water bij de wijn dan ruzie te hebben. Tijdens het schrijven plaats ik personages soms bewust voor zo'n situatie, omdat je dan als het ware kunt oefenen. En met schrijven hoef je, anders dan in een gesprek, niet meteen te reageren op de ander.

 

Waar ben je tot nu toe het meest trots op?

Mijn grootste trots tot nu toe is mijn eerste boek De verdwenen prinses van Geografie. In dit verhaal kijkt prinses Dorarosa, die honderd jaar heeft geslapen, terug op haar leven. Via een brief aan haar dochter vertelt ze hoe de legende werkelijk is gegaan. Het is een verhaal waar tal van sprookjes in verweven zijn. Het is o.a. te koop via mijnbestseller, bol.com en de (websites van) de reguliere boekhandels.

Het goud van de Gelaarsde Kat, dat op 9 december verschijnt als onderdeel van BOEK10, is hier een los te lezen vervolg op.

 

Hoe voelt het om dit nieuwe avontuur Boek10! aan te gaan?

Dit nieuw avontuur van BOEK10 is als een droom die uitkomt. Van kleins af aan wilde ik al een contract bij een uitgeverij en die droom is nu gewoon uitgekomen. Soms kan ik nog steeds niet geloven dat het echt waar is.

 

Wat zijn je verwachtingen van dit project en waar hoop je dat het je brengt?

Ik hoop met dit project nog meer te leren over het verbeteren van mijn manuscript, al heb ik door BOEK10 ook al een hoop geleerd. Daarnaast hoop ik ook veel te leren over marketing en promotie. Mijn hoop met dit project is dat ik een nog betere schrijver word en dat velen van mijn verhalen zullen genieten.

 

Wat wil je nog bereiken / wat zijn je dromen?

Op dit moment heb ik een aantal dromen: mijn boeken in de bibliotheek, een (Engelse) vertaling van mijn werk, dat ik een onbekende mijn boek zie lezen en mijn boek fysiek in de boekhandel. Mijn allergrootste droom is dat ik van het schrijven kan leven, al besef ik heel goed dat maar weinigen dat gegund is.

Heb je een website waar mensen iets meer van je kunnen zien / lezen?

www.facebook.com/liesbethjochemsen