Het eerste halve seizoen is voorbij. Poppodium Gebouw-T aan het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom doet het in juli en augustus doet het even rustiger aan met alleen concerten op de donderdagavond. Tijd om de balans op te maken.

 

Gebouw-T beleefde een vliegende start met een uitverkocht openingsweekend. Binnen drie dagen kwamen er al ruim 2200 bezoekers over de vloer voor acts als C-Mon & Kypski en DeWolff. Of gewoon uit nieuwsgierigheid. Dit waren niet de enige uitverkochte avonden van het afgelopen jaar. Ook The Opposites, Hef + Kleine Viezerik en BLØF mochten rekenen op een uitverkochte zaal. Geen wonder dat de 10.000ste bezoeker al in mei binnen kwam wandelen. Uiteindelijk sluit Gebouw-T het eerste half jaar af met ruim 12.500 bezoekers. Deze bezoekers komen grotendeels uit Bergen op Zoom, maar ook van buitenaf weten steeds meer bezoekers Gebouw-T te vinden.

Daarnaast zijn inmiddels de oefenruimtes in gebruik genomen. De opnamestudio laat nog wat langer op zich wachten, de inrichting hiervan neemt meer tijd in beslag dan verwacht. Gebouw-T hoopt zeker in 2012 de opnamestudio operationeel te hebben. Met nieuwe concepten als T-Star voor jongeren van 12 t/m 16 jaar, en Op De T Festival, het gratis buitenfestival, heeft Gebouw-T tevens een brede doelgroep weten te bereiken. Voor het komend jaar heeft Gebouw-T een wedstrijd voor zowel beginnende DJ’s als beginnende bands op het programma staan. Tevens staan er al veel gevestigde namen op het programma, onder andere Racoon, Raymond van het Groenewoud, hiphopper Winne en Gare Du Nord.

Elke donderdagavond vindt op dit moment een zomerconcert plaats in Gebouw-T. Dit concert is gratis toegankelijk en begint na afloop van de concerten op het Wilhelminaveld. Optredende bands zijn onder andere Jaffa, Harry Mo, No Underwear en Tuxedo Bandido. Aanstaande donderdag is er een Club-T danceavond.

Meer informatie over het programma van Gebouw-T is te vinden op www.gebouw-t.nl.