Het was best verwarrend. Vorig jaar verscheen de eerste uitgave van Stichting Ellefke, met op de voorkant nummer 2. Dit jaar maken ze het goed en verschijnt deel 1 alsnog.

Op woensdagmiddag 9 november, twee dagen voor 11-11-11, overhandigt voorzitter Eric van Loon het eerste exemplaar aan de Bergse bieb. Vanaf dan is het boek niet alleen te leen maar ook overal te koop.

“Nar leert Krablòòpe” heet de tweede uitgave van Stichting Ellefke. De teksten zijn wederom geschreven door Eric van Loon en de tekeningen opnieuw van Han Verbeem. Het verhaaltje is zowel in het ABN als ‘Algeméén Beschaafd Berregs’ geschreven en gaat over de Nar die een Krab tegenkomt. Hij wil graag leren om net zo te lopen als een krab: scheef dus. Ook Gròòtste Boer en Steketee doen een poging. Het laat zich raden hoe dat gaat. Gelukkig is er nog iemand in de buurt die het wél kan…

Het full colour prenten- en voorleesboek kost wederom €9,50 en is in een oplage van 1000 stuks verkrijgbaar. Op www.ellefke.nl staan de verkoopadressen, enkele afbeeldingen uit deze uitgave en binnenkort ook de door Bea Demmers ingesproken Bergse teksten. Iedereen is van harte welkom om de presentatie bij te wonen, die woensdagmiddag de 9e om 15.00 uur. Er zal voor de ‘kullekes’ worden voorgelezen en wie een exemplaar aanschaft kan het eventueel meteen laten signeren. In de boeken komt tevens een kleurplaat te zitten. Deze is in te leveren bij de Bergse vestiging van een landelijk bekend warenhuis, dat een expositie gaat houden met de resultaten en later ook een prijs uitreikt aan de mooiste inzendingen.